100 gesprekken tussen CEO’s en jongeren op Valentijnsdag

Voka – KvK Limburg x ASATT x Technopolis

Wat als 100 ambitieuze Vlaamse jongeren van diverse achtergronden rechtstreeks in gesprek gaan met de leiders van onze samenleving? Voka – KvK Limburg, ASATT (A Seat At The Table) en Technopolis willen een sterk signaal geven dat de stem van jongeren gehoord wordt tot op het hoogste niveau. Ze slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren op 1 middag 100 één-op-één gesprekken tussen jongeren en CEO’s, ministers, partijvoorzitters en universiteitsrectoren. In Limburg gaat de Diepenbeekse student Nabil Nait Oufakir in gesprek met Ismaël Ben-Al-Lal, CEO van Futech in Tessenderlo.

“Je zal misschien tien redenen krijgen om niet te ondernemen. Je hebt er echter maar één nodig om het wel te doen.” Zo begint Ismaël Ben-Al-Lal zijn één-op-één date met Nabil Nait Oufakir. De CEO van Futech ontvangt de 18-jarige student uit Diepenbeek in zijn onderneming in Tessenderlo. Futech specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. Met veel plezier deelt hij zijn ervaring met Nabil.

“Door in dialoog te gaan met onze jongeren kom je als ondernemer tot nieuwe inzichten”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal van Futech. “Enerzijds heb ik de mogelijkheid om mijn eigen verhalen te delen, om jongeren zoals Nabil te inspireren en een duwtje in de rug te geven. En anderzijds leer ik ook zelf veel bij over hoe de huidige generatie jongeren in het leven staat. Voor mezelf zijn gesprekken zoals deze dus een verrijkende ervaring.”

De jongeren die zich inschreven voor de 100x100 gesprekken zijn afkomstig uit heel Vlaanderen. De meeste deelnemers zijn jonge twintigers. De jongeren weerspiegelen de diversiteit van de Vlaamse samenleving.

“Ik ben zelf met enkele projecten bezig dus deze ontmoeting kan op geen beter moment komen”, vertelt de 18-jarige Nabil Nait Oufakir. “Vooral het levensverhaal van ondernemers vind ik zeer boeiend. Je krijgt tonnen ervaring mee en kan leren uit de fouten die zij misschien gemaakt hebben. Zo vermijd ik mogelijke valkuilen in de toekomst.”

De 100x100 gesprekken starten tegelijkertijd op maandag 14 februari om 12u30 en duren elk 60 minuten. Net als vorig jaar vinden de meeste gesprekken digitaal plaats. Dit jaar wordt hiervoor HYBR, het hybride eventplatform van Technopolis, ingeschakeld. Op acht plekken in Vlaanderen is er een fysieke date.

"We willen via deze weg een signaal geven aan onze jongeren: jullie mening telt mee. Het succes van de eerste editie heeft ons gesterkt in de overtuiging dat de 100x100 gesprekken waardevol zijn voor alle deelnemers. Verrassende ontmoetingen zijn vaak de aanzet tot nieuwe inzichten, zowel bij de CEO's als bij de jongeren. Samen ondernemen en samen groeien betekent ook luisteren naar elkaar”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder bij Voka – KvK Limburg.

 

Einde persbericht

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Contact