Bedrijvennetwerkdagen Limburg volledig uitverkocht

Bedrijvennetwerkdagen Limburg volledig uitverkocht

Op 25 en 26 oktober 2023 is Trixxo Arena opnieuw twee dagen lang het decor van Bedrijvennetwerkdagen Limburg. De formule van dit twee dagen durende event is intussen bekend: een combinatie van een beursvloer met ondernemingen uit alle mogelijke sectoren, aangevuld met randevents en speeddates die de een-op-een netwerking versterken. De vorige editie in 2021 ontving 96 exposanten en net geen 2.000 bezoekers. De komende dagen verwelkomen we 109 exposanten, een groei van maar liefst 13,5%! ​ ​

Bedrijvennetwerkdagen Limburg is voor de vele exposanten de ideale gelegenheid om hun bedrijf met een eigen stand in de kijker te zetten. Ook deze editie zien we bedrijven uit een brede waaier van sectoren. Ze stippen onderlinge businessopportuniteiten aan om op die manier het ondernemerschap te stimuleren. Een regionale focus, een bruisende ondernemerssfeer en interessante randevents zijn de andere succesingrediënten van de beurs.

​Via presentatiestands en promotiecorners krijgen de ondernemers de kans om hun bedrijf op een boeiende en creatieve manier te presenteren aan collega-ondernemers. Dit jaar doen ze er nog een schepje bovenop met de netwerkcarrousel. Op 45 minuten tijd leg je 10 nieuwe contacten. Gedurende vijf minuten leer je een onbekende kennen en wissel je visitekaartjes uit. Nieuwe ronde, nieuwe gesprekspartner.

​“Vooral in onzekere tijden is het belangrijk om een klankbord en een sterk zakelijk netwerk te vinden, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.” “Uit de meest recente Voka enquête blijkt dat de vraag van bedrijven aan het inzakken is. De orders zitten in 6 op de 10 bedrijven onder het normale niveau, zo gaven de respondenten aan. 4 op de 10 verwacht nog een verdere daling in de komende zes maanden. De ondernemingen verwachten dan ook een daling van de omzet met gemiddeld 2,6% voor heel het jaar 2023.”

​“Dit is een laagdrempelig all-in concept en daarin zit hem het succes, aldus Peter Vanbrackel, Exhibition Manager Xpo Group”. “Twee dagen volop netwerken met maximaal resultaat. De regionale focus maakt het verschil. 38% van de bezoeker is CEO, eindbeslisser of medebeslisser. Kwaliteit is dus verzekerd. Deze beurs is een must om je netwerk in Limburg uit te breiden en op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten, ook buiten je eigen sector. Want ook daar liggen meer kansen dan je denkt.”

 

 

Menno Van Gemeren
Menno Van Gemeren Adviseur Belangenbehartiging, Voka - KvK Limburg

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt