Skip to Content
Belgian Cycling Factory, Cegeka, Dronematrix en Vandersanden genomineerd voor Limburgse Innovatie Award 2021

Belgian Cycling Factory, Cegeka, Dronematrix en Vandersanden genomineerd voor Limburgse Innovatie Award 2021

Belgian Cycling Factory, Cegeka, Dronematrix en Baksteenproducent Vandersandenstrijden om de Limburgse Innovatie Award 2021. En die strijd is nodig vinden ze bij Voka – Kvk Limburg. “Limburg moet een inhaalbeweging maken om mee te zijn met het Europese koppeloton inzake digitale transformatie en innovatie”, zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie bij Voka – KvK Limburg. “Vandaar dat we met onze Innovatie Award de bedrijven op dat vlak willen motiveren.”

Wie zijn de vier genomineerden anno 2021? Het Diepenbeekse DroneMatrix is pionier in het ontwikkelen, testen en produceren van software en hardware oplossingen voor drones bestemd voor industriële toepassingen.“Dronematrix toont zich volhouder op de moeilijke markt van drones doordat ze kiezen voor een volledig eigen productie, ontwerp en ondersteuning”, oordeelt de jury. “Die durf en volharding maakt hen een unieke maar ook veilige keuze. In België, maar ook in de wereld weet men hen te vinden.”

De Beringse fietsproducent Belgian Cycling Factory, bekend van de merken Ridley en Eddy Merckx en via de wielerploegen Lotto-Soudal en AG2R goed vertegenwoordigd in het profpeloton heeft dé manier gevonden om de Belgische fietsen in de schijnwerpers te zetten. “Belgian Cycling Factory is met hun nieuwe configurator een voorbeeld van de omschakeling naar een digitale fabriek, waar de volledige supply chain mee wordt geoptimaliseerd en gestuurd”, merkt de jury op.

Cegeka is dan weer één van de grootste IT-dienstverleners in het land met hoofdzetel in Hasselt, telt vandaag meer dan 4.000 werknemers, heeft kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.“Cegeka toont zich met hun nieuwste volledig eigen innovatie Mobilize meer dan een IT-expert”, vindt de jury. “Met deze innovatie geven ze het startschot voor meer eigen ontwikkelingen, die meer zijn dan een oplossing voor een klant.”

De kleine steenbakkerij uit Spouwen die Jaak Vandersanden in 1925 opende, is uitgegroeid tot het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa en sluit het rijtje van genomineerden netjes af. “Vandersanden toont zich met hun nieuwste innovaties niet gewoon een voorloper, maar leert ons dat disruptie in de bouw wel degelijk mogelijk is, en biedt hiermee een oplossing aan de tekorten in de bouw op vele vlakken”, luidt de commentaar van de jury.

Innovaties promoten

“De laatste jaren zien we onze Limburgse bedrijven meer en meer aandacht geven aan digitale transformatie en impactvolle innovaties. Wij hopen met deze award onze ondernemers nog meer de motiveren om Limburg op de innovatieve wereldkaart te zetten”, zegt de jury.  “Met deze prijs wil Voka – KvK Limburg samen met het Team Bedrijfstrajecten (VLAIO) Limburgse innovaties promoten en het imago van Limburg als innovatieve regio bevestigen en versterken.We willen ondernemingen aanmoedigen om na te denken over de toekomst van de Limburgse economie", gaat Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie & innovatie van Voka - KvK Limburg verder. “De zoektocht naar het meest innovatieve bedrijf van Limburg zet vernieuwende producten, diensten en businessmodellen in de kijker.”

Sinterklaas

Vorig jaar won U2P Group uit Tessenderlo de Innovatie Award. De U2P Group bestaat onder meer uit de ondernemingen Futech en iLumen. Futech zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. iLumen is een internationaal opererende onderneming die focust op de ontwikkeling en commercialisatie van productinnovaties die bijdragen aan de optimale werking van zonnepaneleninstallaties. “U2P Group toonde dat je ook als Limburgse kmo met innovatie het verschil kon maken op een internationale markt”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Wie wil weten wie dit jaar met de Innovatie Award aan de haal gaat, moet wachten op Sinterklaas. Op 6 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

 

 

 

Einde persbericht 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt