Skip to Content

Cegeka, Belgian Cycling Factory Dronematrix & Vandersanden strijden voor Limburgse Innovatie Award

IT-bedrijf Cegeka, dronespecialst Dronematrix en baksteenfabrikant Vandersanden zijn de drie kanshebbers op de Innovatie Award van Voka Kamer van Koophandel Limburg. De prijs bekroont Limburgse innovaties die het imago van Limburg als innovatieve regio bevestigen en versterken. "Want innovatie is de sleutel naar een duurzame groei en een welvarende regio", zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie & innovatie van Voka - KvK Limburg.

Op 6 december valt er voor één van deze drie genomineerden een mooi sinterklaasgeschenk op hun bord. Met de Innovatie Award wil Voka – KvK Limburg samen met het Team Bedrijfstrajecten (VLAIO) Limburgse innovaties promoten. "De zoektocht naar het meest innovatieve bedrijf van Limburg zet vernieuwende producten, diensten en businessmodellen in de kijker. We willen  ondernemingen op deze manier aanmoedigen om na te denken over de toekomst van de Limburgse economie", aldus Cathérine Dreesen.

Het Hasseltse Cegeka is een van de grootste IT-spelers van het land. Het bedrijf van André Knapen levert informaticadiensten aan klanten in verschillende Europese landen. Met ruim 5.000 werknemers verspreidt over elf landen wist de technologiespecialist al voor het zeventiende jaar op rij te groeien naar een omzet van 640 miljoen euro.

Onbemande vliegtuigjes

Minder groot, maar daarom niet minder innovatief is dronespecialst Dronematrix. Het Hasselts bedrijf, met labo in Diepenbeek, werkt sinds 2015 aan de ontwikkeling en productie van intelligente en automatische dronesystemen voor de publieke en private sector. Zo worden autonome drones uit Limburg ingezet voor de bewaking van havengebieden en bouwwerven.

Bouwen zonder bakstenen gaat niet. Dat weten ze maar al te goed in Bilzen bij Vandersanden. Het familiebedrijf is één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa waar gevelstenen, straatstenen en steenstrippen op een duurzame en innovatie wijze op de markt verschijnen.

Wie van de drie?

Vorig jaar nam U2P uit Tessenderlo de Innovatie Award mee naar huis. De groep bestaat onder meer uit de ondernemingen Futech en iLumen. Futech zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt.

Cegeka, Dronematrix of Vandersanden: wie van de drie mag zich de opvolger noemen van U2P? De laureaat van de Innovatie Award wordt op maandag 6 december bekendgemaakt.

 

 

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt