Skip to Content
Covid en nieuwe technologie doen Limburgse aankoopmanagers naar adem happen: “We moeten onszelf gaan heruitvinden!”

Covid en nieuwe technologie doen Limburgse aankoopmanagers naar adem happen: “We moeten onszelf gaan heruitvinden!”

“We zitten vandaag in een sterk veranderende tijd, de huidige processen zullen in de toekomst totaal anders gaan moeten verlopen”, zegt Geert Peeters, Strategisch inkoopmanager bij PnVPanels Group uit Heusden-Zolder. Voka - KvK Limburg richt daarom een nieuwe Business Club op die de aankoopverantwoordelijken samenbrengt om de de volledige productieketen te herbekijken.”

“Aan de hand van inspirerende bedrijfsbezoeken worden verrijkende inzichten en nuttige tools aangereikt om het aankoopbeleid te optimaliseren”, zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie bij Voka – KvK Limburg. “Tijdens de kick-off kwamen vooral problemen naar boven van goederen die niet of heel laat geleverd worden en de hoge transportkosten.”

Technologie verandert voortdurend

“We zitten vandaag in een sterk veranderende tijd, de processen en de manier van handelen die we in het verleden altijd toegepast hebben zullen volgens mij in toekomst anders gaan moeten verlopen”, weet Geert Peeters, Strategisch inkoopmanager bij PnVPanels. “Zeker, ten gevolge van Covid maar ook door nieuwe marktgegevens waaronder het tekort van componenten, de verdere elektrificatie van de maatschappij en de industrie, maar ook duurzaamheid zal in de toekomst een belangrijke rol gaan spelen. Dit alles zorgt ook voor een versnelde introductie van nieuwe technologieën, processen en partnerships. Dit brengt heel nieuwe uitdagingen met zich mee. Via deze Business Club zou ik graag hierover met andere bedrijven willen sparren over deze nieuwe uitdagingen.”

Matuur inkopen?

“Op de kick-off hebben we in samenwerking met Manu Vandeweyer en Yannick Michielssen van Solvint een quick scan afgenomen bij de deelnemers om de maturiteit van hun inkoopwerking te meten”, zegt Christine Thonnon, adviseur Internationalisatie bij Voka-KvK Limburg. “Wat blijkt? Er is vooral nood aan een gestructureerd ‘sourcing proces’ om de juiste leveranciers te identificeren die optimaal kunnen bijdragen tot kost-, waarde- en risico optimalisatie. Op vlak van Digitalisatie willen bedrijven vooral weten welke systemen het meest geschikt zijn om hun end-to-end inkoopproces te beheren, en hoe hierin de eerste stappen te zetten. En niet onbelangrijk: Hoe moeten ze in de toekomst circulair aankopen?”

Praktisch

Inschrijven is nog steeds mogelijk: https://www.voka.be/activiteiten/business-club-strategic-sourcing-1 Het eerste bedrijfsbezoek zal begin februari plaatsvinden.

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt