Cyclis, Group Bruno of TRIXXO: wie wint de Limburgse Persprijs 2023?

Cyclis, Group Bruno of TRIXXO: wie wint de Limburgse Persprijs 2023?

Fietsleasebedrijf Cyclis Bike Lease, Service Stationbeheerder Group Bruno en dienstencheque- en uitzendbedrijf TRIXXO mogen zich de drie genomineerden noemen voor de Limburgse Persprijs van Voka – KvK Limburg. Met deze prijs wil Voka – Kamer van Koophandel Limburg ondernemingen en instellingen belonen voor hun duidelijke, snelle en accurate (pers)communicatie. “Duidelijke communicatie is fundamenteel voor effectief bedrijfsbeheer, omdat het de basis vormt voor begrip, samenwerking, efficiëntie en succesvolle relaties met zowel interne als externe stakeholders”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 30 november op de Dag van MarCom in Max Eventcenter in Heusden-Zolder.

Sinds 1997 bekroont de Limburgse Persprijs een onderneming of organisatie voor haar communicatie met de pers. Vorig jaar nog duidde de vakjury Universiteit Hasselt aan als laureaat van de Limburgse Persprijs. “Het belang van duidelijke communicatie is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Dat beseffen onze bedrijven als geen ander”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Een bedrijf dat consistent helder communiceert, bouwt een positieve reputatie op. Open en eerlijke communicatie kan het vertrouwen van klanten, investeerders en het publiek versterken. Dat onze bedrijven hierop inzetten kunnen wij alleen maar toejuichen.”

Op basis van vooraf bepaalde criteria selecteerde de vakjury* deze drie genomineerden:(in alfabetische volgorde)

  • Cyclis: “De pionier in fietsleasings speelde in 2023 slim zijn uniek positie uit in de media door gerichte en heldere tussenkomsten over duurzame mobiliteit en woon-werkverkeer. Sterke inhoudelijke communicatie met focus op maatschappelijk relevante thema’s zoals gezondheid en milieu."
  • Group Bruno: “De groep heeft intussen meer dan 25 Service Stations & Foodcorners in Vlaanderen. Het communiceerde het afgelopen jaar over de expansie buiten Limburg én de oprichting van eigen kinderopvang in het bedrijf. Sprekende marketingstrategie en grote bereikbaarheid voor externe (media)stakeholders kleuren het communicatiebeleid."
  • TRIXXO: “ Het dienstencheque- en uitzendbedrijf zette dit jaar haar expansie buiten Limburg verder. De communicatie-en marketingafdeling houdt ongetwijfeld veel balletjes in de lucht, maar slaagde er toch in vaak proactief en gevat de aandacht van het grote publiek te capteren in de media met sterke inhoudelijke en visuele content.”

De laureaat van de Limburgse Persprijs 2023 wordt officieel bekendgemaakt op donderdag 30 november in The Max Eventcenter in Heusden-Zolder, en dat op de Dag van MarCom.

Meer info over het event: https://www.voka.be/activiteiten/dag-van-marcom-2023

*De vakjury van de Persprijs bestaat uit Miet Driesen (voorzitter netwerk MarCom), Dominiek Claes (HBvL), Kurt Meers(Made in Limburg), Dirk Billion(TV Limburg) en Dirk Reynders (Radio 2 Limburg).

Einde persbericht

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt