Skip to Content
Ellen Olislagers wordt nieuwe Directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg

Ellen Olislagers wordt nieuwe Directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg

80% van Limburgse bedrijven zijn een familiaal bedrijf

De 36-jarige doctor in de Politieke Wetenschappen Ellen Olislagers uit Riemst volgt Axelle Henrard op als directeur Eigenaars-Ondernemers bij Voka – KvK Limburg: “Familiale bedrijven zijn nog steeds de hoekstenen van onze Limburgse economie. We willen het eerste aanspreekpunt voor de eigenaar-ondernemer zijn en een kompas aanbieden voor elke levensfase van het bedrijf.”

“Sinds 2017 zet Voka – KvK Limburg steeds meer middelen in om eigenaars-ondernemers en familiebedrijven te ondersteunen én te begeleiden”, legt voorzitter Karin Van De Velde uit. “Dat vertaalt zich in een uitgebreid aanbod van verschillende begeleidingstrajecten waar onder meer de groei en continuïteit van het familiebedrijf centraal staan. Axelle Henrard was sinds maart 2019 aan de slag als directeur van de afdeling Eigenaars-Ondernemers. Die groeide uit tot het Limburgse kenniscentrum voor bedrijfsovername, bedrijfsoverdracht en alles wat te maken heeft met familiebedrijven. De afdeling telt vandaag acht medewerkers.”

Doctor in de Politieke Wetenschappen

Ellen Olislagers begon haar loopbaan aan de Universiteit Hasselt. “Twee jaar later verhuisde ik naar de Universiteit Gent om na vier jaar mijn doctoraatstitel in de Politieke Wetenschappen te behalen. Het onderwerp van mijn proefschrift? Coalitievorming in lokale besturen. In 2015 kwam ik bij Voka – KvK Limburg terecht op de afdeling belangenbehartiging. Op die afdeling leerde ik de organisatie van binnen en van buiten kennen. In 2018 kwam ik op de nieuwe afdeling voor eigenaars-ondernemers terecht waar we ondertussen een hele dienstverlening rond hebben uitgebouwd met een sterk team. Vandaag is het tijd om een volgende stap te zetten. Familiale bedrijven zijn de hoekstenen van onze Limburgse economie, waar je 80% van de bedrijven kan bestempelen als een familiaal bedrijf. We vinden het dan ook belangrijk om te blijven inzetten op onze dienstverlening voor eigenaars-ondernemers. Daarnaast zien we ook de starters jaar na jaar toenemen in Limburg. Om hen duurzaam te laten groeien willen ook hen kwalitatieve begeleiding blijven aanbieden.”

"We zien de Limburgse starters jaar na jaar toenemen. Om hen duurzaam te laten groeien willen we hen kwalitatieve begeleiding blijven aanbieden.”

Advies voor elke levensfase

De afdeling eigenaars-ondernemers heeft een belangrijke meerwaarde voor ondernemend Limburg. “Kijk, in iedere levensfase van zijn of haar onderneming bieden we begeleiding en advies aan op maat van de eigenaar-ondernemer”, gaat voorzitter Van De Velde verder. “De dienstverlening is de voorbije jaren sterk uitgebouwd met zowel trajecten die focussen op het samenbrengen van de overnemende en overlatende generatie in familiebedrijven (Het Blijft in de Familie), het voorbereiden van de familiale opvolgers (NextGen) of het samenbrengen van externe CEO’s in familiebedrijven in een uniek traject. Meer gevestigde trajecten zoals Bryo (starters) en Accelero (snelle groeiers) blijven jaar na jaar hun relevantie bewijzen. Ook op vlak van begeleiding rond corporate governance hebben we de voorbije jaren grote stappen gezet. Begeleiden bij de opstart van een raad van advies en dit verder opvolgen is één van onze mooie succesverhalen waar we bedrijven ook zien verder groeien. Dit pad willen we graag verder bewandelen door te luisteren naar wat er leeft bij de eigenaar-ondernemer. Zo kunnen we onze dienstverlening nog meer op punt zetten.”

Voka – KvK Limburg wil de huidige directeur Eigenaars - Ondernemen Axelle Henrard bedanken voor haar werk en toewijding en wenst haar nog veel succes in de toekomst.

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt