Horeca Van Zon neemt Fakkel 2024 mee naar Lommel

Na een jaartje afwezigheid verhuist de Fakkel opnieuw naar Noord-Limburg. Horeca Van Zon uit Lommel mag zich één jaar lang het meest verdienstelijke familiebedrijf van Limburg noemen. Democo Group en Fruitsnacks staan mee op het podium. “Met deze prestigieuze onderscheiding willen we familiale ondernemingen in onze provincie belonen en tegelijk inspireren om dezelfde continuïteit en visie aan de dag te leggen als onze laureaat en de andere genomineerden”, zeggen Johann Leten & Ellen Olislagers, gedelegeerd bestuurder en directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg. Op donderdag 6 juni kan Marion Van Zon ook een historische dubbel realiseren. Ze is namelijk genomineerd voor de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers.

Het was een moeilijke opdracht voor onze deskundige jury om een winnaar te kiezen uit het selecte kransje van drie topgenomineerden. Het zijn namelijk drie straffe familiebedrijven die visie, continuïteit en familiale governance uitstralen doorheen hun bedrijfsvoering. Maar er kan maar één de trofee winnen, en die eer is dit jaar weggelegd voor Horeca Van Zon. Gedelegeerd bestuurder Marion Van Zon kreeg de prijs uit handen van Joris Vrancken, voorzitter van Voka – KvK Limburg tijdens de Family Business Happening bij Claes Retail Group, de laureaat van vorig jaar. Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg, motiveert namens de jury de keuze als volgt:

“Horecagroothandel Van Zon start in 1964 met de verkoop van haring, mosselen op zuur, cervela’s, vleeskroketten en frikandellen. Zestig jaar later telt het bedrijf verschillende inkoopcenters met meer dan 30.000 horeca-artikelen. Als kind van de derde generatie kreeg Marion Van Zon de familiale waarden als het ware met de paplepel ingegoten, en het zijn deze waarden die ze ook succesvol doorgeeft aan haar zoon en 300 medewerkers. De CEO van de horecagroothandel ziet tevens in de online snack-shop van haar zoon de ideale leerschool om hem vroeg of laat in het familiebedrijf te laten stappen. Een specifiek opgerichte vennootschap moet erop toezien dat de continuïteit van het familiebedrijf intussen verzekerd is. Zo krijgt de vierde generatie de kans om zonder stress en in alle rust toe te werken naar een potentiële instap in de onderneming.”

Marion Van Zon: “Deze prijs is een mooie bekroning voor al het harde werk dat de medewerkers dag in en dag uit verrichten in het bedrijf. Het familiegevoel is zo belangrijk voor ons, dat is echt wel de sterkte van onze onderneming.”

Onze drie genomineerden werden geselecteerd op basis van een aantal specifieke criteria. Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens drie generaties al een actieve rol hebben gespeeld en dat de meerderheid van de aandelen in handen van de familie is. Naast de familiale governance, cultuur en visie op continuïteit van het familiebedrijf kijkt de jury ook naar prestaties op vlak van financieel management, internationalisatie, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid.

Family Business Center

“Deze drie bedrijven zijn een toonbeeld van standvastigheid en sterk ondernemerschap”, zegt Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg. “Ongeveer 80% van de ondernemingen in Limburg zijn familiebedrijven. Zij vormen de ruggengraat van het bedrijfsleven en zijn een belangrijke motor voor onze economie. Het blijft daarom cruciaal om ze goed te begeleiden, zeker in deze economisch uitdagende tijden. Ons Family Business Center is hét aanspreekpunt en kenniscentrum voor familiebedrijven. Vertrouwen, ervaringsuitwisseling en maatwerk vormen de basis van de ondersteuning aan familiale eigenaars-ondernemers, in eender welke fase het bedrijf zich bevindt. Een goede begeleiding op maat verhoogt namelijk de kans op een succesvolle overdracht. Hiervoor kunnen onze familiebedrijven op ons rekenen.”

Het kan een bijzondere week worden voor Marion Van Zon. De Hamontse is namelijk ook genomineerd voor de 30ste Ondernemersprijs Heman Dessers. Die wordt uitgereikt op donderdag 6 juni in de TRIXXO Arena in Hasselt tijdens het event ‘Onder De Sterren’, de jaarvergadering van Voka – KvK Limburg.

Alle info over het event vind je hier: https://www.voka.be/limburg/event/onder-de-sterren

Einde persbericht

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met