Skip to Content
ITZU wint Limburgse Persprijs 2021

ITZU wint Limburgse Persprijs 2021

Voka – KvK Limburg reikt dit jaar de Limburgse Persprijs uit aan de Hasseltse HR- en facilitaire dienstengroep ITZU. Daarmee haalt ITZU het van de andere genomineerden zoals reisspecialist ALK Reismakers en logistieke dienstverlener H. Essers.

Sinds 1997 bekroont de Limburgse Persprijs een onderneming of organisatie voor hun communicatie met de pers. "De vakjury onder het voorzitterschap van Dominiek Claes (Chef Economie Limburg) bestaat verder uit Dirk Billion (TVL), ​ Kurt Meers (Made in Limburg), Dirk Reynders (Radio 2) en Hervé Van de Weyer (Opleidingshoofd Communicatiemanagement Hogeschool PXL)", legt directeur Marketing en Communicatie Manon Beerten uit. "Zij kozen vorig jaar het bedrijf Nelissen Steenfabrieken als winnaar vanwege hun duidelijke, snelle en accurate communicatie. Ook dit jaar kwam de vakjury tot drie genomineerden: reisspecialist ALK Reismakers, logistieke dienstverlener H. Essers en HR- en facilitaire dienstengroep ITZU."

Communiceren in tijden van crisis

“Het afgelopen jaar werden communicatiespecialisten voor het tweede jaar extra op de proef gesteld. Communiceren in tijden van crisis, waarbij persconferenties of persmomenten niet altijd mogelijk zijn, is geen evidente praktijk. Het is hoe dan ook essentieel om vlot te blijven communiceren, zowel intern als extern”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

De communicatie van ITZU naar de pers gaat hand in hand met de communicatie via andere kanalen naar alle stakeholders.

Creatief op sociale media

Maar er kan maar één de winnaar zijn. En die eer was dit jaar weggelegd voor de HR- en facilitaire dienstengroep ITZU. “Ook dit jaar konden we niet om de Corona heen”, zegt jurylid Hervé Van de Weyer. “Opnieuw werden we geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. Dat heeft elk bedrijf kunnen en moeten ondervinden. Heel veel medewerkers van de Marketing- en Communicatie-afdeling hebben zich moeten dubbelplooien om de richtlijnen van de overheid om te zetten naar hun dagelijkse praktijk. Dat alleen al was én is een uitdaging.  Op zo’n momenten is het niet altijd evident om ook de communicatie naar de pers te verzorgen. ITZU combineert die duidelijke communicatie naar de pers met een doordachte communicatiestrategie via de andere mediakanalen. En dat is noodzakelijk. De communicatie naar de pers gaat hand in hand met de communicatie via andere kanalen naar alle stakeholders. ITZU communiceert goed over zijn groei en overnames, en de arbeidsmarkt. Vooral in de sector van personeelsrecrutering is het bovendien erg creatief op de sociale media met filmpjes en andere aandachtstrekkers.”

Blijf trouw aan je merk

"Vanuit Itzu zijn we enorm fier met deze erkenning van de mediaspecialisten voor de communicatie naar onze mensen en klanten toe", zegt Kristien Moelans, marketing manager bij Itzu. "Uiteraard wil ik ook de andere genomineerden feliciteren, maar zeker onze communicatiemensen ook heel erg bedanken, teamwork makes the dreamwork. Een tip? Blijf zeker dicht bij je eigen merkwaarde, blijf trouw aan je eigen merk. Wees positief maar blijf steeds consistent. Snelheid, wendbaarheid en transparantie zijn erg belangrijk."

 

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt