Skip to Content
Jobevent begeleidt studenten én 50-plussers naar Limburgse arbeidsmarkt

Jobevent begeleidt studenten én 50-plussers naar Limburgse arbeidsmarkt

Ruim 1.400 bezoekers zakten op donderdag 17 en vrijdag 18 februari af naar het jaarlijkse Jobevent van Voka – KvK Limburg en Hogeschool PXL. Naast het traditionele event voor laatstejaarsstudenten vond er ook een tweede beurs plaats specifiek voor 50-plussers die opnieuw aan de slag willen of zich willen heroriënteren op de krappe arbeidsmarkt in onze provincie.

Voor de vijftiende editie verhuisde het jaarlijkse Jobevent van de gebouwen van Hogeschool PXL in Hasselt naar de vernieuwde Esplanade van de Trixxo Arena even verderop. 175 standhouders ontvingen op donderdag 17 en vrijdag 18 februari in totaal 1.427 bezoekers. Een mooie opkomst, al had het stormweer op vrijdag ongetwijfeld een invloed op het bezoekersaantal. Via deze jobbeurs willen Voka – KvK Limburg en PXL laatstejaarsstudenten maximale kansen bieden om een eerste job te vinden.

“Hogeschool PXL is een ondernemende en netwerkende hogeschool. Hiervan getuigt ook het aantal deelnemende bedrijven op ons Jobevent”, zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van PXL. “Wij zijn dankbaar en vereerd dat zoveel exposanten interesse tonen in het jong afstuderend talent van onze hogeschool. Het versterkt het vertrouwen in onze organisatie, afgestudeerden en in de kwaliteit van onze opleidingen. Ik ben ook trots dat ons nieuw initiatief voor ervaren 50-plussers meteen een schot in de roos is. Op deze manier vervullen we samen met onze partners ook onze maatschappelijke taak.” ​ ​

50-plussers

Een goede doorstroming naar de arbeidsmarkt is cruciaal voor de groei van onze bedrijven, én dus ook onze economie in Limburg. Echter geven acht op tien Limburgse ondernemingen aan geen geschikte medewerkers te vinden. De oververhitte arbeidsmarkt biedt zo opportuniteiten voor 50-plussers. Daarom sloegen PXL, Voka – KvK Limburg, VDAB Limburg en 50Pluz de handen in mekaar om naast de beurs voor studenten ook een specifieke beurs voor 50-plussers te organiseren.

“We willen niet enkel oudere werkzoekenden een platform bieden om te netwerken en boeiende jobopportuniteiten te ontdekken, maar werkgevers ook sensibiliseren en informeren over de belangrijke rol die 50-plussers kunnen spelen in de huidige arbeidsmarkt”, zegt Kris Claes, directeur belangenbehartiging & talent bij Voka – KvK Limburg. “De inzet van oudere werknemers kan een deel van de oplossing zijn om de vele vacatures in te vullen in Limburg, al zullen we uiteraard moeten blijven inzetten op een flexibele arbeidsmarkt en een betere afstemming van duale opleidingen aan de noden van onze bedrijven.”

“Het is positief dat 50-pluswerkzoekenden via deze beurs de kans krijgen om zichzelf te presenteren bij bedrijven die openstaan om 50-plussers aan te werven”, zegt Luc Smeets namens VDAB Limburg. “Vandaar dat we maximaal ingezet hebben op het gericht informeren van werkzoekende 50-plussers en hen uit te nodigen voor dit evenement. Zo hebben 1.853 zelfredzame werkzoekenden 50-plussers een uitnodiging per mail ontvangen en daarnaast werden 78 personen in begeleiding bij VDAB gericht geïnformeerd over het jobaanbod op de beurs.”

“We zijn tevreden dat de bedrijven op deze jobbeurs zich engageren om werkzoekende 50-plussers een kans te geven op de arbeidsmarkt”, zegt eregouverneur en voorzitter van 50pluz Herman Reynders. “50 plussers hebben een relativerende, coachende en stabiliserende rol. Hun uitgebreide ervaring is van onschatbare waarde voor werkgevers. Deze jobbeurs bewijst dat veel bedrijven in Limburg de meerwaarde inzien om deze profielen in dienst te nemen en te houden.” ​ ​

 

Einde persbericht

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt