Skip to Content
Jong Voka Limburg zet Limburgse ondernemers voor de klas

Jong Voka Limburg zet Limburgse ondernemers voor de klas

Vanaf 17 januari 2022 staan de eerste Limburgse ondernemers voor de klas. Met het project “Ondernemers voor de Klas” willen Vlajo en Jong Voka Limburg het ondernemerschap bij jongeren aanwakkeren. “Gepassioneerde jonge ondernemers die hun verhaal vertellen voor de klas, dat is de beste manier om ondernemerschap te stimuleren”, zeggen Johann Leten en Stijn Martens, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg en voorzitter van Jong Voka Limburg.

Voka KvK – Limburg zet haar jarenlang partnership met Vlajo voort. Zo vormen Jong Voka Limburg en Vlajo een tandem voor het project “Ondernemers voor de Klas”. Bedrijfsleiders leren scholieren uit het secundair en hoger onderwijs wat ondernemen en werken in het bedrijfsleven is. Tijdens een gastles van twee uur delen de ondernemers hun ervaring, passie en energie. Andersom krijgen zij de kans om de generatie die morgen bij hen komt solliciteren te leren kennen.

“Met Ondernemers voor de Klas willen Vlajo en Jong Voka Limburg een positieve beeldvorming over het bedrijfsleven creëren én ondernemingszin bij de jongeren aanwakkeren”, zegt Jong Voka voorzitter Stijn Martens, die zelf ook voor de klas zal staan. “Wij zetten hier graag de schouders mee onder, want het begint met inspiratie en motivatie. En als je gemotiveerd bent, kan je alles aan.”

450 ondernemers, 750 Vlaamse gastlessen

Tijdens de voorbije editie gaven 450 ondernemers meer dan 750 gastlessen op Vlaamse secundaire scholen, hogescholen en universiteiten.“Vlajo en Jong Voka hebben elkaar zeker gevonden in een gezamenlijke missie om de ondernemerszin bij jongeren in Vlaanderen aan te wakkeren”, zegt directeur van Vlajo Peter Coenen.

“We waarderen dat Voka – KvK Limburg mee wil schrijven aan dit succesvolle Ondernemers voor de Klas-verhaal en zijn ervan overtuigd dat we samen met Jong Voka Limburg het Ondernemers voor de Klas-verhaal enkel maar kunnen versterken, om zo talent creatief te ontwikkelen en bruggen te bouwen tussen het onderwijs en de bedrijfswereld", zegt Coenen.

 

 

 

 

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt