Limburgse bedrijven laten hun Goede Zaken zien tijdens Voka Openbedrijvendag

Limburgse bedrijven laten hun Goede Zaken zien tijdens Voka Openbedrijvendag

Op de eerste zondag van oktober zetten in heel Vlaanderen meer dan 230 bedrijven hun deuren fysiek open voor het grote publiek tijdens de Voka Openbedrijvendag. Ook virtueel zullen meer dan 50 ondernemingen online bezoekers verwelkomen. In Limburg geven tientallen ondernemingen bezoekers een blik achter de schermen van hun bedrijf. Hotspots dit jaar zijn de regio Haspengouw en de gemeente Tessenderlo. “Van verrassende starters tot de grootste en bekendste bedrijven: ondernemingen in heel Limburg gooien op de Voka Openbedrijvendag de deuren open voor het grote publiek. Ze laten zien hoe en waarom ze Goede Zaken doen voor onze samenleving. Het is dus als bezoeker het ideale moment om zelf te ervaren hoe onze bedrijven elke dag werken aan groei”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, die samen met Vlaams minister Lydia Peeters, gouverneur Jos Lantmeeters en Gedeputeerde van Economie Tom Vandeput het officiële startschot geeft van de Voka Openbedrijvendag bij het bedrijf Futech in Tessenderlo.

Al voor de 33ste keer verwelkomen bedrijven in heel Vlaanderen honderdduizenden bezoekers voor de Voka Openbedrijvendag. Op deze manier zorgen onze ondernemers voor een unieke inkijk in hun onderneming en tonen ze aan het grote publiek hoe ze voor economische groei zorgen in Vlaanderen en Limburg.

“Als bezoeker is dit een unieke kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar familie en vrienden werken”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Voor onze ondernemingen is het dan weer dé gelegenheid om hun Goede Zaak in de kijker te plaatsen, om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de muren van het bedrijf gebeurt en uit te pakken met nieuwe gebouwen, producten, collega's en zo veel meer.”

Gedeputeerde van Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput: “De Limburgse economie doet het goed. Limburg stijgt in de Europese competitiviteitsindex naar rang 20 op 234 regio’s, de toegevoegde waarde is gestegen tot een record van 28 miljard euro,… Achter deze cijfers zitten honderdduizenden mensen, ondernemers en medewerkers, die elke dag keihard (samen)werken aan het Limburgs economisch succes. Met Voka Openbedrijvendag krijgen bezoekers een inkijk op de werkvloer en in het productieproces van de deelnemende bedrijven. Of het nu een bedrijf in de maak-, telecom-, diensten- of vrijetijdssector betreft, ze leveren allemaal een bijdrage aan de Limburgse welvaart. Aan de Limburger om dit vandaag te ontdekken.”

Hotspots: Tessenderlo en regio Haspengouw

Tijdens de Voka Openbedrijvendag in Limburg zijn de gemeente Tessenderlo en de regio Haspengouw een hotspot. Dat wil zeggen dat het evenement georganiseerd is als een groepsactiviteit in samenwerking met het gemeente- of stadsbestuur. Bezoekers kunnen zo vlakbij de verschillende bedrijven in de gemeente terecht. In Tessenderlo kunnen bezoekers onder meer terecht bij het bedrijf Futech. De specialist in hernieuwbare energie viert dit jaar haar 15-jarig bestaan en wil daarom van de Voka Openbedrijvendag een extra feesteditie maken. Samen met de omliggende bedrijven op het industrieterrein slaan ze de handen in mekaar om bezoekers op de site een optimale beleving te garanderen.

“Tijdens de Voka Open Bedrijvendag maken we van de gelegenheid gebruik om met trots te tonen wat we elke dag samen met onze medewerkers doen, en dat niet alleen bij Futech, maar ook bij onze buren van Maes Containers, Essec en Adio. Zo voorzien we op het terrein een vlotte doorstroming van verkeer zodat bezoekers op de hele site makkelijk terecht kunnen om de bedrijven te bezoeken. We hopen de mensen vandaag te informeren en inspireren zodat ze op een aangename manier kennismaken met onze bedrijfsvoering en onze medewerkers”, aldus Frans-Joseph Joosten van Futech.

“Wij kozen ervoor om hotspotgemeente te zijn omdat wij als bruisende gemeente onze bedrijven extra in de kijker willen zetten,” aldus burgemeester van Tessenderlo Karolien Eens. “Zelf openen wij onze deuren ook op drie locaties. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers de kans krijgen om eens achter de schermen te kunnen kijken. En wie weet is dat wel een eerste kennismaking met de nieuwe collega’s, want op onze drie sites is ook onze personeelsdienst aanwezig om info over onze vacatures te geven,” gaat de burgemeester enthousiast verder.

Op deze Voka Openbedrijvendag willen wij onze Limburgse ondernemers én medewerkers alle lof toewerpen. Zij versterken onze Limburgse economie en samenleving. Samen de bedrijfspoorten openzwaaien op de eerste zondag van oktober zorgt voor een enorme boost. Deuren openen voor extra opportuniteiten, om ondernemerszin te prikkelen, voor de toekomstige werknemer, voor familie en vrienden van de huidige werknemer: dat verdient een dikke pluim”, besluit Johann Leten.

Einde persbericht

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt