Skip to Content
Limburgse bedrijven zetten deuren open tijdens Voka Openbedrijvendag

Limburgse bedrijven zetten deuren open tijdens Voka Openbedrijvendag

Op de eerste zondag van oktober zetten in heel Vlaanderen meer dan 200 bedrijven hun deuren fysiek open voor het grote publiek tijdens de Voka Openbedrijvendag. Ook virtueel zullen meer dan 50 ondernemingen online bezoekers verwelkomen. In Limburg geven tientallen ondernemingen bezoekers een blik achter de schermen van hun bedrijf. “Verrassende starters en de grootste en bekendste bedrijven in onze provincie gooien op Voka Open Bedrijvendag de deuren open voor het grote publiek. Ze tonen er alles. Het is dus het ideale moment om zelf te beleven hoe onze Limburgse bedrijven elke dag werken aan groei”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, die samen met Gedeputeerde van Economie Tom Vandeput & burgemeester van Pelt Frank Smeets het officiële startschot geeft van de Voka Openbedrijvendag bij het bedrijf Pami. Ook de nieuwe eigenaar van het bedrijf Goswin Fijen tekent present, samen met CEO's Lode & Hendrik Essers en voorzitter van ondernemersclub VIP Carlo Dilissen.

Al voor de 32ste keer verwelkomen bedrijven in heel Vlaanderen honderdduizenden bezoekers voor de Voka Openbedrijvendag. Op deze manier zorgen onze ondernemers voor een unieke inkijk in hun onderneming en tonen ze aan het grote publiek hoe ze voor economische groei zorgen in Vlaanderen en Limburg.

“Als bezoeker krijg je de unieke kans om te ontdekken hoe je favoriete producten gemaakt worden, hoe bedrijven tewerk gaan, waar je buurman werkt”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Voor een bedrijf is het dan weer dé gelegenheid om trots te tonen wat er dag in dag uit achter de bedrijfsmuren gebeurt en uit te pakken met nieuwe gebouwen, producten, collega's en nog veel meer.”

Story image

Pelt hotspot

Tijdens de Voka Openbedrijvendag is de gemeente Pelt een hotspot. Dat wil zeggen dat het evenement georganiseerd is als een groepsactiviteit in samenwerking met het gemeentebestuur. Bezoekers kunnen zo vlakbij de verschillende bedrijven in de gemeente terecht. Zo wil Pelt de lokale economie ondersteunen en bezoekers de kans geven om te ontdekken wat er in hun buurt te beleven valt op economisch vlak. Een van de elf Peltse bedrijven die hun deuren wagenwijd openzet is Pami. De familiale KMO evolueerde de afgelopen 60 jaar van ‘traditionele fabrikant van kantoormeubilair’ tot een ambitieuze ‘totaalinrichter van kantoorprojecten’. Met hun toekomstgerichte strategie groeide het bedrijf uit tot toonaangevende kantoorinrichter in de Benelux en marktleider in België, met 150 medewerkers en een omzet van 30 miljoen euro.

“Wij willen op de Voka Openbedrijvendag onze medewerkers in de schijnwerpers plaatsen, want dat is wat ze verdienen”, zegt Hendrik Essers, CEO van Pami. “Door onze deuren open te zetten laten we aan bezoekers en stakeholders zien wat de waarden zijn van ons bedrijf en welke rol wij proberen te spelen in het nationale en internationale ondernemerslandschap. Aan de andere kant willen wij deze dag ook aangrijpen om een mini-jobbeurs te organiseren. Door de sterke groei van onze organisatie zijn we immers op zoek naar vijftig nieuwe medewerkers. Wij hopen dat door deze Openbedrijvendag bezoekers geprikkeld worden om deel uit te maken van onze Pami-familie.”

Het is niet voor niets dat de rode draad van dit jaar ‘Samen Ondernemen, Samen Groeien, Samen Deuren Openen’ is”, stelt Johann Leten. “Op deze manier willen wij onze Limburgse ondernemers én medewerkers alle lof toewerpen. Zij versterken onze Limburgse economie en samenleving. Samen de bedrijfspoorten openzwaaien op de eerste zondag van oktober zorgt voor een enorme boost. Deuren openen voor extra opportuniteiten, om ondernemerszin te prikkelen, voor de toekomstige werknemer, voor familie en vrienden van de huidige werknemer, want die verdienen een pluim.”

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt