Limburgse eigenaar-ondernemers nemen nieuwe start met Ondernemersgilde

C.E.O. Limburg stond erom bekend om het netwerken en de vriendschappen tussen Limburgse eigenaars-ondernemers te versterken. Na meer dan 15 succesvolle jaren kiezen ze voor een nieuwe naam: Ondernemersgilde. Want de vlag dekte niet langer de lading.

C.E.O.-Limburg brengt meer dan 100 eigenaars-ondernemers samen in een informele en inspirerende omgeving. “Het is een plek waar duurzame contacten worden gelegd met ondernemer-collega’s. Een ontmoetingsplaats waar kennis en ervaringen in vertrouwen onderling worden uitgewisseld om vervolgens nieuwe ideeën tot stand te brengen”, vertelt founding partner Johan Dehaese. “Samen met andere ondernemer-collega’s hebben we 15 jaar geleden C.E.O.-Limburg (Club van Eigenaars-Ondernemers) opgericht. Dat deden we omdat we op onze honger bleven zitten. We wisten dat zo’n club het verschil zou maken, dus zijn we ervoor gegaan. Met succes!”

Ondernemersgilde

Na 15 jaar kiest de organisatie voor een nieuwe naam: Ondernemersgilde. “Met deze naam willen we een nieuwe wind laten waaien. Onze doelstelling? Nog meer verbondenheid creëren”, zegt voorzitter Pieter Vansynghel. "Dit met als doel om alle Limburgse eigenaars-ondernemers deel uit te laten maken van onze ondernemersgilde. Een groep die exclusief is voor ondernemers, maar wel bijzonder toegankelijk is. Zo is er ons nieuw concept: het ondernemerscafé. Elke derde vrijdag van de maand nodigen we een inspirerende ondernemer uit die in een informele omgeving vertelt over zijn/haar uitdagingen. Zo zorgen we voor herkenbaarheid en versterken we het ondernemersweefsel binnen Limburg. Dat is belangrijk, zeker in de bijzondere tijden waar we vandaag in leven. Naast het ondernemerscafé zijn er ook andere initiatieven zoals onze ondernemersreis. Dit jaar gaan we met de ondernemersgilde naar Wenen, ook de partners van de ondernemers mogen mee.”

Lading niet meer gedekt

“De naam C.E.O.-Limburg dekte niet langer de volledig lading", gaat bestuurder Mark Ponet verder. "De CEO’s van tegenwoordig zijn niet de eigenaar-ondernemers. Met de naam Ondernemersgilde nemen we een nieuwe start! Al blijven we alle belang hechten aan de initiële waarden en normen die de bestuursleden 15 jaar geleden hebben uitgetekend. Hun visie en doorzetting heeft ons gebracht waar we vandaag staan."

Verankering in Limburg

"Ondernemersgilde behoudt de waarden van C.E.O.-Limburg en versterkt deze met een frisse wind en aanvullende netwerkmogelijkheden voor eigenaars-ondernemers", weet Axelle Henrard, directeur eigenaars-ondernemers – Voka – Kamer van Koophandel Limburg. "Zodat ze elkaar kunnen blijven ontmoeten en van elkaar kunnen blijven leren. Met als ultiem doel deze bedrijven in Limburg te verankeren en het ondernemersweefsel te versterken. Samen met de enthousiaste stuurgroep zijn we klaar voor opnieuw minstens 15 jaar in het teken van de eigenaar-ondernemer."

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met