Luc Jeurissen (TRIXXO) wint 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers

De 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers verhuist naar Hoeselt. Luc Jeurissen van TRIXXO mag zich de trotse laureaat noemen van de prestigieuze ondernemersprijs van Voka – KvK Limburg. Dat werd bekendgemaakt tijdens een inspirerende awardshow op “Onder de Sterren”, de jaarvergadering van Voka – KvK Limburg. Met deze onderscheiding wil Voka – KvK Limburg ondernemers en ondernemingen in Limburg aanmoedigen die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen. “Door ​ een indrukwekkend overnametraject en slimme diversificatie is TRIXXO erin geslaagd om continuïteit uit te bouwen in de groei van het bedrijf, en biedt het met haar activiteiten van dienstencheques en uitzendkrachten veel werkgelegenheidskansen in binnen-en buitenland”, verklaart Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. "Dit is een geweldige bekroning voor het hele team. TRIXXO is mijn vierde kind. Ik ben als ondernemer groot geworden dankzij Voka - KvK Limburg dus ook mijn welgemeende dank aan hen", aldus de kersverse laureaat. 

Met Dirk Ceyssens (Group Ceyssens)Luc Jeurissen (TRIXXO) en de herbestemming van de Ford-site (Group Machiels en H.Essers ) dongen drie sterk groeiende kandidaten mee voor de 29ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Na een oproep op de verschillende Voka-kanalen en het Voka-magazine Bedrijvig Limburg krijgen de meer dan 30.000 lezers en volgers de kans om nominaties door te geven. Uit de vele inzendingen bespreekt de jury de meest voorkomende namen. Op basis van een financiële analyse van KPMG en een uitgebreide media-analyse kiest de jury vervolgens drie genomineerden en één winnaar. Die eer viel dit jaar te beurt aan Luc Jeurissen van TRIXXO. Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg, motiveert namens de jury de keuze als volgt: 

“Door gerichte overnames, de oprichting van uitzendbureau Trixxo Jobs, de verdere diversificatie in Wallonië en Nederland en de organische groei heeft TRIXXO onder leiding van Luc Jeurissen reuzenstappen gezet. Met meer dan 200 kantoren in België en Nederland en meer dan 14.000 medewerkers is het bedrijf uit Hoeselt een toonaangevende speler in de dienstencheque-en uitzendsector geworden, en is ze erin geslaagd om continuïteit uit te bouwen in de groei van het bedrijf. Met haar activiteiten van dienstencheques en uitzendkrachten biedt TRIXXO veel werkgelegenheidskansen in binnen-en buitenland. Met een nagelnieuw kantoor in Hoeselt bevestigt Jeurissen zijn verankering in Limburg, en daar zijn wij bijzonder fier op.” 

“Onze andere genomineerden verdienen ook al onze lof . Zo wist Dirk Ceyssens met een ijzersterk businessplan zijn onderneming in Heusden-Zolder om te toveren tot een totaalspeler die exclusieve en gebruiksvriendelijke ramen en glasproducten aanbiedt, en zo uitkijkt op een glasheldere toekomst. De herbestemming van Ford-site in Genk, met H.Essers en Group Machiels als drijvende krachten, is de snelst ontwikkelde reconversiesite van ons land. Het is een toonbeeld voor de rest van de wereld hoe bedrijven in de private sector samenwerken om groei te realiseren binnen een samenleving”, aldus Van De Velde. 

“TRIXXO is mijn vierde kind” 

Tijdens een inspirerende awardshow op “Onder de Sterren”, de jaarvergadering van Voka – KvK Limburg, kreeg de laureaat de Ondernemersprijs Herman Dessers uit handen van voorzitter Karin Van De Velde en Tom Vandeput, Gedeputeerde voor Economie van de Provincie Limburg. "Dit is een geweldige bekroning voor het hele team. TRIXXO is mijn vierde kind die ik even goed probeer groot te brengen als mijn andere drie. Ik ben als ondernemer groot geworden dankzij Voka - KvK Limburg dus ook mijn welgemeende dank aan hen", aldus de kersverse laureaat Luc Jeurissen.

Politieke Poll 

Traditiegetrouw peilt Voka – KvK Limburg tijdens dit evenement ook naar de kiesintenties van de Limburgse ondernemers. Meer dan 1.000 aanwezigen op de awardshow in de Trixxo Arena in Hasselt maakten één jaar voor de verkiezingen hun politieke voorkeur kenbaar tijdens een Politieke Poll. De volgende resultaten kwamen uit de bus (tussen haakjes de resultaten van 2022): 

  • N-VA ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 36% (44%) ​ 
  • Open Vld ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 29% (39%) ​ 
  • Cd&v ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 15% (4%) ​ 
  • VB ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 6% (4%) ​ 
  • Vooruit ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 5% (4%) ​ 
  • Groen ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 0% (1%) 
  • pvda+ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 0% (1%) ​ ​ 
  • Anderen ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 5% (1%) 

Omdat Voka – KvK Limburg politiek neutraal is worden er geen conclusies uit de resultaten getrokken. “Maar dat wil niet zeggen dat we geen boodschap hebben voor de politieke partijen in ons land”, benadrukt voorzitter Karin Van De Velde. 

1 jaar voor verkiezingen 

“Hou verkiezingspraat achterwege en laten we nu nog samen de concurrentiepositie van onze bedrijven versterken door de loonkosten onder controle te houden. Laten we samenwerken om meer mensen aan de slag te krijgen door STEM-opleidingen te promoten in het onderwijs, langdurig zieken duurzaam te re-integreren en arbeidsmigratie te stimuleren. En laten we samen de fiscaliteit in dit land verbeteren zodat mensen die werken, beter beloond worden in tegenstelling tot zij die niet willen werken.” 

“Om Limburg future proof te maken na 2024 moeten we het ondernemersklimaat voor startende bedrijven ook versterken, zodat zij de kans krijgen om te groeien en te bloeien. Daarnaast moeten we nog meer inzetten op internationale innovatieprojecten zoals de Einstein-telescoop om onze regio aantrekkelijk te maken voor investeerders en talent. Vergunningsprocedures moeten versneld worden en ruimte moet geboden worden aan ondernemers om te floreren. Tot slot is het belangrijk om flexibele huisvesting voor arbeidsmigranten mogelijk te maken, zodat we een diverse en dynamische arbeidsmarkt hebben die oplossingen biedt voor onze bedrijven. Dat zijn volgens ons dé speerpunten voor onze economie”, besluit Karin Van De Velde. 

Over de Ondernemersprijs Herman Dessers 

Het doel van de Ondernemersprijs Herman Dessers is het ondersteunen en aanmoedigen van ondernemers en ondernemingen uit Limburg die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen. 

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990. ​ 

De jury van de Ondernemersprijs Herman Dessers bestaat uit: Karin Van De Velde (voorzitter Voka – KvK Limburg), Jos Lantmeeters (gouverneur provincie Limburg), Bernard Vanheusden (rector UHasselt), Indra Dewitte (hoofdredacteur HBvL), Eddy Eerdekens (hoofdredacteur TVL), Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg), Ivo Marechal (lid Raad van Bestuur Voka – KvK Limburg) en Hendrik Esssers (bestuurder Voka – KvK Limburg). 

Laureaten van de voorbije edities Ondernemersprijs: 

2021: Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens) 

2020: Paul Kerkhofs (APK Group) 

2019: Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes (Levenstond Seafood) 

2018: Stijn Bijnens (LRM) 

2017: Bert Meewis en Karlijn Libbrecht (Slagmolen) 

2016: André Knaepen (Cegeka) 

2015: Ronnie Leten (AtlasCopco) 

2014: Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart (Arte) 

2013: Francis Wanten (Comfort Energy) 

2012: Cor van Otterloo (Punch Powertrain) 

2011: Jean Biesmans (Tectum Group) 

2010: Roger de Condé (Groep de Condé) 

2009 (speciale editie 150 jaar Voka – KvK Limburg): Luc De Schepper (UHasselt) 

2008: Ann & Bart Claes (JBC) 

2007: Jacques Loomans (Loomans Plastics) 

2006: Dirk Theyskens (Arcomet) 

2005: Marc Cuyvers (Echo) 

2004: 125 jaar Het Belang van Limburg/Concentra, bij name van barones Tony Baert. 

2003: Roland Duchatelet (Melexis) 

2002: Jef Machiels (Groep Machiels) 

2001: Noël Essers (Groep H. Essers) 

2000: Transnationale Universiteit Limburg, bij name van Marleen Vanderpoorten 

1999: Luc Cardinaels (Radson) 

1998: Jo Geebelen (Interelectra) 

1997: André Geboers (Philips) 

1996: Patrick Stevens (Olympisch finalist) 

1995: Prof. dr. Lambert Stals (LUC) 

1994: René Bruck (ALZ) 

 

Einde persbericht 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met