Marion Van Zon (Horeca Van Zon) wint 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers

Een historische dubbel op een historische Jaarvergadering. Na het binnenhalen van de Fakkel mag Marion Van Zon van Horeca Van Zon zich ook de trotse laureaat noemen van de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Ze kreeg de prijs op het einde van een inspirerende awardshow tijdens ‘Onder De Sterren’, de jaarvergadering van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Met deze onderscheiding willen we ondernemers en ondernemingen in Limburg aanmoedigen die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen. “Door de strategische uitbouw van haar inkoopcenters en de realisatie van enkele gerichte overnames heeft Horeca Van Zon zich succesvol weten positioneren binnen de voedingsgroothandel in België. Het bedrijf onderscheidt zich van de rest door een unieke dienstverlening aan te bieden – mét aandacht voor duurzaamheid en ecologie - die maximaal tegemoet komt aan de behoeften van de klant. Hierdoor is het geëvolueerd van louter frituurleverancier tot de bol.com van de horeca”, verklaart Joris Vrancken, voorzitter van Voka – KvK Limburg.

Met Vandersanden (Johan Deburchgrave)Horeca Van Zon (Marion Van Zon) en Staf Cars (Paul Cremers) dongen drie straffe ondernemingen mee voor de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Na een oproep op de verschillende Voka-kanalen en het Voka-magazine Bedrijvig Limburg kregen de meer dan 30.000 lezers en volgers de kans om nominaties door te geven. Uit de vele inzendingen besprak de jury de meest voorkomende namen. Op basis van een financiële analyse van KPMG en een uitgebreide media-analyse kiest de jury vervolgens drie genomineerden en één winnaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Marion Van Zon van Horeca Van Zon. Joris Vrancken, voorzitter van Voka – KvK Limburg, motiveert namens de jury de keuze als volgt:

“Horeca Van Zon is een op en top Limburgs familiebedrijf met Marion Van Zon als derde generatie aan het roer. De afgelopen jaren heeft ze op strategische en financieel gezonde wijze haar inkoopcenters met meer dan 30.000 horeca-artikelen verder uitgebouwd binnen en buiten Limburg, heeft ze gerichte en succesvolle overnames gerealiseerd en kiest ze voluit voor een duurzame bedrijfsvoering met een breed gamma aan duurzame producten. Als onafhankelijk bedrijf is ze goed voorbereid op de toekomst en weet ze zich te onderscheiden van de concurrentie door een unieke dienstverlening aan haar klanten aan te bieden. Op deze manier bewijst ze niet alleen haar sterke positie als one-stop-shop voor horecaprofessionals, maar geeft ze ook blijk van een toekomstgerichte visie voor haar familiale onderneming met 300 medewerkers. Het is een voorbeeld voor de rest van Limburg”, zegt Joris Vrancken die samen met Gedeputeerde voor Economie Tom Vandeput de prijs overhandigde aan de winnares.

“Onze andere genomineerden verdienen ook al onze lof”, gaat de voorzitter verder. “Zo wist Vandersanden met CEO Johan Deburchgrave zijn voortrekkersrol op het gebied van duurzaamheid en innovatie op te nemen met de voorstelling van de eerste CO2-negatieve gevelstenen. Als bezieler van Staf Cars en voorzitter van de raad van bestuur van familiale holding CapreaLeo is Paul Cremers erin geslaagd zijn autocarbedrijf klaar te maken voor de toekomst en het volledige potentieel van busvervoer verder te benutten.”

Joris Vrancken (Voka - KvK Limburg), Johan Deburchgrave (Vandersanden), Marion Van Zon (Van Zon), Paul Cremers (Staf Cars), Tom Vandeput (Provincie Limburg) & Johann Leten (Voka - KvK Limburg)
Joris Vrancken (Voka - KvK Limburg), Johan Deburchgrave (Vandersanden), Marion Van Zon (Van Zon), Paul Cremers (Staf Cars), Tom Vandeput (Provincie Limburg) & Johann Leten (Voka - KvK Limburg)

Kies voor ondernemen

Meer dan 900 aanwezigen zakten af naar de Trixxo Arena in Hasselt voor het evenement ‘Onder De Sterren’, de jaarvergadering van Voka – KvK Limburg. Drie dagen voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen hield voorzitter Joris Vrancken in zijn toespraak een pleidooi voor het behoud en versterking van onze Limburgse welvaart, het belangrijkste verkiezingsthema bij uitstek.

“Net als een gezond bedrijf nood heeft aan een duidelijke visie en een goede strategie heeft ons land nood aan een duidelijke visie en een goede strategie. En dat begint met een realistisch budgettair plan. Ons land staat voor immense budgettaire uitdagingen – bovenop het huidige begrotingstekort: De vergrijzingsfactuur, rentelasten, investeringen en defensie-uitgaven. Maar geloofwaardige plannen om het budget aan te pakken zien we helaas niet. Nochtans zijn deze cruciaal om onze economie te versterken.”

“Als we alleen al naar Limburg kijken, stellen we vast dat slechts 29% van de totale bevolking werkt in de private sector. 29% financiert de rest. 29% draagt de rest van de maatschappij op haar schouders. Dat kan niet de bedoeling zijn. Laten we daarom de nadruk leggen op de creatie van toegevoegde waarde, de manier waarop koopkracht gecreëerd wordt, en dat gebeurt in onze bedrijven. Willen we onze toekomstige welvaart versterken, dan moeten we het ondernemerschap versterken. Dat en alleen dat is volgens ons de belangrijkste boodschap in aanloop naar de verkiezingen van komende zondag”, besluit Joris Vrancken.

Over de Ondernemersprijs Herman Dessers

Het doel van de Ondernemersprijs Herman Dessers is het ondersteunen en aanmoedigen van ondernemers en ondernemingen uit Limburg die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen.

De Ondernemersprijs Herman Dessers is genoemd naar de directeur die de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg maar liefst 42 jaar leidde, van 1949 tot en met 1990.

De jury van de Ondernemersprijs Herman Dessers bestaat uit: Joris Vrancken (voorzitter Voka – KvK Limburg), Jos Lantmeeters (gouverneur provincie Limburg), Bernard Vanheusden (rector UHasselt), Indra Dewitte (hoofdredacteur HBvL), Eddy Eerdekens (hoofdredacteur TVL), Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg), Ruben Peumans (Bestuurder Voka – KvK Limburg) en Hilde Rutten (bestuurder Voka – KvK Limburg).

Laureaten van de voorbije edities Ondernemersprijs:

2022: Luc Jeurissen (TRIXXO)

2021: Suzy & Raymond Cretskens (Groep Cretskens)

2020: Paul Kerkhofs (APK Group)

2019: Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes (Levenstond Seafood)

2018: Stijn Bijnens (LRM)

2017: Bert Meewis en Karlijn Libbrecht (Slagmolen)

2016: André Knaepen (Cegeka)

2015: Ronnie Leten (AtlasCopco)

2014: Jean-Pierre, Philippe en Steven Desart (Arte)

2013: Francis Wanten (Comfort Energy)

2012: Cor van Otterloo (Punch Powertrain)

2011: Jean Biesmans (Tectum Group)

2010: Roger de Condé (Groep de Condé)

2009 (speciale editie 150 jaar Voka – KvK Limburg): Luc De Schepper (UHasselt)

2008: Ann & Bart Claes (JBC)

2007: Jacques Loomans (Loomans Plastics)

2006: Dirk Theyskens (Arcomet)

2005: Marc Cuyvers (Echo)

2004: 125 jaar Het Belang van Limburg/Concentra, bij name van barones Tony Baert.

2003: Roland Duchatelet (Melexis)

2002: Jef Machiels (Groep Machiels)

2001: Noël Essers (Groep H. Essers)

2000: Transnationale Universiteit Limburg, bij name van Marleen Vanderpoorten

1999: Luc Cardinaels (Radson)

1998: Jo Geebelen (Interelectra)

1997: André Geboers (Philips)

1996: Patrick Stevens (Olympisch finalist)

1995: Prof. dr. Lambert Stals (LUC)

1994: René Bruck (ALZ)

Einde persbericht

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met