Skip to Content
MNM JumpJobs houdt halt bij logistieke groep H.Essers

MNM JumpJobs houdt halt bij logistieke groep H.Essers

MNM lanceert een gloednieuw project voor werkzoekende jongeren: MNM JumpJobs. Jonge werkzoekenden en studenten kunnen minstens vier weken lang een betaalde werkervaring opdoen bij een straf bedrijf in de buurt. Vandaag houdt de radiozender halt in Limburg, bij de logistieke groep H.Essers in Genk. Voor dit project slaat MNM de handen in elkaar met VOKA, Itzu Jobs, Squire, VRT en de Vlaamse overheid.

Jongerenzender MNM heeft deze week live de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow gemaakt vanuit enkele van de deelnemende bedrijven. Telenet gaf maandag het startschot. Na Coca Cola, VRT en Lotus Bakeries volgde vandaag een uitzending bij de logistieke speler H.Essers in Genk. Ze lieten er de jongeren aan het woord over hun job. De CEO's van de bedrijven kregen enkele spannende uitdagingen voorgeschoteld. En ook Ender Scholtens, een bekende Vlaamse content creator, ging op pad in deze bedrijven. Hij trok zijn stoute schoenen aan en stelde de vragen die jongeren écht wilden stellen: hoeveel verdien je? Hoe laat begin je? Hoeveel pauze heb je?

“We stellen als onderneming alles in het werk om talent aan te trekken en aan boord te houden. Al beseffen we dat dit in de huidige economische context geen evidentie is. MNM JumpJobs brengt gemotiveerde jongeren in contact met gemotiveerde bedrijven. Met veel plezier zetten we dan ook onze schouders onder dit project.” Gert Bervoets, CEO H.Essers

De arbeidsavonturen van de jongeren kunnen de MNM-luisteraars de komende maanden volgen op MNM.be en via de sociale media van MNM. Tijdens MNM JumpJobs biedt MNM bovendien online sessies aan waar MNM-Dj's met jongeren spreken over werk, solliciteren, een cv opstellen,.. en vele andere thema's die jonge werkzoekenden bezighouden.

“MNM JumpJobs is dubbel nuttig: het project brengt jongeren naar een eerste werkervaring en het biedt ondernemingen extra helpende handen. Door de omikrongolf is alle talent meer dan ooit nodig op de werkvloer.” Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg.

Voor dit project slaat MNM de handen in elkaar met VOKA, Itzu Jobs, Squire, VRT en de Vlaamse overheid. Op die manier willen ze een positief verhaal bieden voor zowel jongeren zonder werkervaring als bedrijven. Met MNM JumpJobs zetten jonge werkzoekenden en studenten een eerste stap richting een toekomstige job. De campagne biedt ook bedrijven een mooie kans, om de talenten van jongeren die zoekende zijn, via de werkervaring het bedrijf te leren kennen. MNM JumpJobs loopt tot het einde van de zomer. Zowel bedrijven als jongeren die willen deelnemen kunnen op eender welk moment instappen.

Ze kunnen zich inschrijven via www.mnmjumpjobs.be.

 

 

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt