Premier Alexander De Croo feliciteert Jarige Bedrijven op Zomerkasteelfeest

Premier Alexander De Croo feliciteert Jarige Bedrijven op Zomerkasteelfeest

Meer dan 1.250 ondernemers – een record - vierden samen het succes van Limburgs ondernemerschap tijdens het jaarlijkse Zomerkasteelfeest van Voka – KvK Limburg. Tijdens dit zomers evenement werden de jarige bedrijven van Limburg in de bloemetjes gezet voor hun verdiensten en doorzettingsvermogen om elke dag opnieuw bij te dragen ​ aan de welvaart van onze Limburgse samenleving. “Ondernemingen vormen het hart van sociale vooruitgang, met een diepgaande invloed op diverse aspecten van ons leven. Hun vermogen om te innoveren, te creëren en te verbinden, maakt hen onmisbaar voor het opbouwen van een bloeiende en evenwichtige samenleving”, aldus Karin Van De Velde en Tom Vandeput, voorzitter van Voka – KvK Limburg en Gedeputeerde voor Economie. Ook premier Alexander De Croo tekende present op het Zomerkasteelfeest om hoogstpersoonlijk de Limburgse ondernemers te feliciteren.

Dit jaar vormde het prachtige Kastel Hex in Heers het decor van het Zomerkasteelfeest. Tijdens deze exclusieve netwerkavond viert Voka – Kamer van Koophandel Limburg het Feest van de Jarige Bedrijven. Meer dan 1.250 ondernemers, managers en politici zakten af naar Limburg om samen te klinken op de jubilea van de vele bedrijven en het succes van het Limburgs ondernemerschap. Ook premier Alexander De Croo tekende present om persoonlijk de ondernemers te feliciteren.

Premier Alexander De Croo: “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ondernemingen zijn voor onze maatschappij. Als de katalysatoren van economische ontwikkeling, overstijgen ze hun rol als louter winstgenerators. Door voortdurend te streven naar vernieuwing en vooruitgang, creëren ondernemingen niet alleen nieuwe markten en producten, maar ook een stimulerende omgeving voor innovatie. Ze treden op als de motor van werkgelegenheid, waarbij ze niet alleen banen scheppen, maar ook professionele groei en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maken voor individuen overal ter wereld. Ik wil dan ook alle Limburgse ondernemingen op het Zomerkasteelfeest van Voka - KvK Limburg bedanken en feliciteren voor hun cruciale bijdrage aan de welvaart en toekomst van ons land.” ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

“Dat we aan de vooravond van een nieuw werkingsjaar meer dan 1.250 ondernemers mogen ontvangen op ons Zomerkasteelfeest zie ik als een sterk signaal”, benadrukt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. “Onze bedrijven hebben het de afgelopen jaren niet onder de markt gehad, maar ze zijn de uitdagingen met veel moed en verantwoordelijkheidszin aangegaan. En in een tijd waarin uitdagingen en kansen hand in hand gaan, blijven ondernemingen essentiële partners in het smeden van een betere toekomst voor ons allen. Het is onze taak, onze plicht, om samen met de overheid hen de nodige ondersteuning te geven die ze nodig hebben.”

Drie oudste bedrijven

Als teken van dank en waardering trokken de 70 medewerkers van Voka – KvK Limburg de afgelopen weken door Limburg om speciale Voka-cadeauboxen te overhandigen aan onze Limburgse ondernemers die dit jaar een jubileum mogen vieren. Een jubileum is een teken van continuïteit, en dat is geen evidentie in deze onzekere tijden. Via deze cadeauboxen willen wij als Voka – KvK Limburg persoonlijk onze felicitaties overmaken aan onze leden – ondernemingen.

De drie oudste jubilarissen van dit jaar werden nog wat extra in de schijnwerpers geplaatst. Atlas Copco uit Hoeselt (150 jaar), Gevers uit Hasselt (125 jaar) en Brouwerij Alken-Maes uit Alken (100 jaar) mochten een certificaat ontvangen uit handen van Tom Vandeput, Gedeputeerde voor Economie en POM-voorzitter.

“Ondernemers verdienen respect en waardering. Ze zijn de motor van onze economie en de gangmakers van onze welvaart. Iedere ondernemer levert op zijn eigen manier een toegevoegde waarde. In het bijzonder onze jubilarissen die succesvol ondernemerschap van generatie op generatie overdragen en op die manier er voor zorgen dat investeringen en jobs in onze regio verankerd worden voor de volgende generaties zodat Limburg een welvarende regio kan blijven. Proficiat aan deze bedrijven, ondernemers en medewerkers!”, aldus Tom Vandeput, Gedeputeerde voor Economie.

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt