Premier De Croo op Voka Zomerstage bij ZF Wind Power in Lommel 

Premier De Croo op Voka Zomerstage bij ZF Wind Power in Lommel 

Hoog bezoek bij het bedrijf ZF Wind Power in Lommel. Premier Alexander De Croo loopt een dag mee als medewerker tijdens onze Voka Zomerstages. Met de Zomerstages wil Voka – KvK Limburg de brug slaan tussen de politiek en de bedrijfswereld. Met 23 stages in Limburg ontvangt onze provincie de meeste politieke deelnemers, met daarbij dus de eerste minister. “We zijn verheugd om de premier te ontvangen bij één van onze Limburgse topbedrijven. Als wereldleider van aandrijflijnen voor windturbines is ZF Wind Power de perfecte stageplaats om processen, knelpunten en oplossingen op het vlak van duurzame energie onder de loep te nemen”, aldus Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.  

Wereldwijd neemt de vraag naar duurzame energie toe. Natuurlijke energiebronnen spelen een belangrijke rol in de energietransitie. Met wereldwijd 1 terawatt (dit staat gelijk aan 850 000 000 huishoudens) aan geïnstalleerde capaciteit mag het belang van wind zeker niet onderschat worden. Als wereldspeler op de windmarkt, vormt ZF Wind Power met hoofdkantoor in Lommel de perfect stageplaats voor premier Alexander De Croo om deze energietransitie in theorie en praktijk onder de loep te nemen, en zelf een tandwielkast te assembleren. 

“Als land zetten we in op verduurzaming. Ook de industrie kiest voor groene groei. België heeft geen grondstoffen van betekenis. Wij hebben geen gas. Maar inzake kennis en innovatie zijn we top in de wereld. Indrukwekkend om te zien dat hier tandwielkasten worden geproduceerd die straks in ons land en de rest van Europa propere energie zullen opleveren. Deze zomerstage is een unieke gelegenheid om het (klimaat) beleid en de verwachtingen van de industrie beter op elkaar af te stemmen. Ik raad het al mijn collega’s aan,” licht premier Alexander De Croo toe. 

Story image

“Premier De Croo kan hier vandaag zien, horen en ervaren waar ZF Wind Power mee bezig is én van wakker ligt. We tonen hier onder meer dat het fundamenteel is dat Europa onze industrie blijft ondersteunen, zowel financieel als naar regelgeving op het vlak van vergunningen. Dit om te vermijden dat, gelijkaardig aan zonnepanelen, de productie van onderdelen voor windturbines bijvoorbeeld naar China zou verhuizen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Voor bedrijven is dit ook een unieke gelegenheid om contacten te leggen met het politieke bestuur dat mee de richting van de industrie bepaalt. Het is daarom dat wij deze zomerstages organiseren”, aldus Johann Leten. 

Einde persbericht 

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt