Skip to Content
Primeur: Voka – KvK Limburg reikt Limburgse Vastgoed Awards uit

Primeur: Voka – KvK Limburg reikt Limburgse Vastgoed Awards uit

Noteer donderdag 10 november 2022 alvast in uw agenda. Dan reikt Voka – Kamer van Koophandel Limburg voor het eerst de Limburgse Vastgoed Awards uit. Met dit initiatief willen we Limburgse vastgoedprojecten in de kijker plaatsen en de aandacht geven die ze verdienen. “Ondernemers in de vastgoedsector bouwen letterlijk mee aan onze toekomst. Projectontwikkeling is vandaag de dag een collectief verhaal waarbij dialoog, overleg en verbinding centraal staan. Met onze Limburgse Vastgoed Awards willen we ondernemers tegelijk belonen en stimuleren om mee te denken aan de ruimtelijke ordening van de toekomst”, zeggen Johann Leten en Ed Somers, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg en voorzitter van het Netwerk Vastgoed. Voor vrijdag 8 juli kunnen geïnteresseerden hun kandidatuur voor de awards indienen. ​

Een lap grond kopen, op eigen houtje een project ontwikkelen en klaar. Zo ging het vroeger, maar dat is absoluut niet meer van deze tijd. Wie vandaag wil bouwen aan de toekomst moet dat samen doen. “Door in dialoog te gaan met architecten, particulieren, bedrijven en lokale overheden creëer je vastgoed met meerwaarde”, zegt Ed Somers, voorzitter van het Netwerk Vastgoed van Voka – KvK Limburg. “Onze provincie heeft een enorme rijkdom aan hoogwaardig vastgoed, maar het kan altijd beter. Met onze Limburgse Vastgoed Awards willen vastgoedprojecten in onze provincie in de kijker plaatsen. Tegelijk willen we ontwikkelaars en architecten stimuleren om na te denken over de verbinding en context van het vastgoed, en dat door rekening te houden met de belangen van alle stakeholders.”

Dag van het Vastgoed

De Limburgse Vastgoed Awards is een tweejaarlijks event dat telkens wordt georganiseerd op De Dag van het Vastgoed (donderdag 10 november). Prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: residentieel vastgoed, bedrijfsvastgoed en publiek vastgoed. Het gaat om vastgoedprojecten in Limburg opgeleverd van 2019 tot en met 2022, ongeacht de grootte en de kostprijs. De ontwikkelaar hoeft niet uit onze provincie te komen. Belangrijk: het is geen architectuurprijs. Het project wordt in zijn totaliteit beoordeeld.

Tot 8 juli kunnen kandidaten hun dossier indienen. Een deskundige jury – bestaande uit Leen Coenegrachts en Véronique Claessens namens het Netwerk Vastgoed, en Maxime Kumpen en Glenn Lyppens als externe juryleden - zal het project bezoeken en een shortlist samenstellen. ​ Aan de hand van objectieve criteria zal de jury op 26 september drie genomineerden per categorie bekendmaken. Op 10 november op de Dag van het Vastgoed volgt de apotheose met de bekendmaking van de winnaars tijdens een exclusief event op een unieke locatie in Limburg.

“Ondernemers in de vastgoedsector bouwen letterlijk mee aan onze toekomst”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Voor een onderneming is een goede infrastructuur zeer belangrijk. Maar wie daarbovenop nadenkt over omgeving, duurzaamheid en innovatie zorgt ook voor een maatschappelijke invulling wat op lange termijn het verschil maakt.”

Tot 8 juli kunnen kandidaten hun dossier indienen.

Meer informatie over de procedure is te vinden op deze webpagina: https://www.voka.be/vastgoed-award

 

Einde persbericht

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt