Skip to Content
Tectum Group wint HR-Award van Voka – KvK Limburg

Tectum Group wint HR-Award van Voka – KvK Limburg

“Opleiden, begeleiden én zelfs een terugkeerticket: Dit HR-beleid mag er absoluut zijn”

De HR-award van Voka – KvK Limburg verhuist naar Genk. Tectum Group mag zich de trotse laureaat noemen van 2022. Het bedrijf haalde het op de Dag van HR van haar sterke medegenomineerden Victus Sales en ElaN Languages. “Tectum maakt gebruik van een stevig en sterk uitgewerkt HR-beleid om medewerkers aan boord te halen en te houden, met een duidelijke focus op opleiding en begeleiding”, oordeelt de jury. “Deze erkenning is niet enkel voor onze HR-dienst, maar voor al onze medewerkers”, glundert Caroline Clits, HR-manager van Tectum Group.

Met ElaN Languages, Victus Sales en Tectum Group dongen drie sterke ondernemingen mee voor de HR-award van Voka – KvK Limburg. Met deze prijs wil Voka – Kamer van Koophandel Limburg bedrijven in Limburg belonen voor hun duurzaam personeelsbeleid. “Want een inclusief en sterk HR-beleid is de sleutel om medewerkers aan te trekken en aan boord te houden”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Het is belangrijk om oog te hebben voor de talenten van je mensen, daarop in te spelen en van daaruit een beleid uit te werken dat deze talenten ontbolstert in het belang van de medewerker zelf én van je onderneming. Deze drie ondernemingen hebben zo’n personeelsbeleid, en zijn hiermee een voorbeeld voor anderen in Limburg. Hiervoor verdienen zij onze welgemeende felicitaties.”

Hoe hard ze het alle drie ook verdienen: er kan helaas maar één onderneming naar huis gaan met de felbegeerde HR-award. Die eer valt dit jaar te beurt aan Tectum Group, de Genkse expert in de constructie van daken, gevels en balustrades. “Het HR-beleid van Tectum spring eruit omwille van haar sterk en uitgewerkt karakter”, stelt voorzitter van de jury Ann Verlinden.

“Zo heeft de onderneming een sterke focus op het zelf opleiden en begeleiden van medewerkers waardoor de pool van werknemers die aangetrokken kunnen worden enorm vergroot, denk maar aan hun Tectum University waar ze medewerkers duurzaam laten groeien. Daarnaast hanteert Tectum ook alternatieve invalshoeken om talent aan te trekken. Zo trekt het bedrijf zelf naar sollicitanten in plaats van hen naar het hoofdkantoor te laten komen, of probeert het jongeren die schoolmoe zijn een kans op de arbeidsmarkt te geven, net als ​ vluchtelingen uit asielcentra. Opvallend is ook het positieve exitbeleid van de onderneming waarbij sommige medewerkers een ‘terugkeerticket’ krijgen aangeboden om terug te keren.”

Dat alles maakt van Tectum Group een terechte laureaat van de HR-award van Voka – KvK Limburg. “Een zeer mooie erkenning”, steekt Caroline Clits van wal, de HR-manager van het bedrijf. “Ons bedrijf staat voor de uitbouw van lange termijnrelaties. Datzelfde proberen we ook met onze medewerkers te realiseren. Want het is enkel dankzij hen dat Tectum Group kon uitgroeien naar het bedrijf dat het vandaag de dag is. Deze HR-award van Voka – KvK Limburg is dus niet enkel een prijs voor onze HR-afdeling, maar het is een prijs voor elke medewerker van onze onderneming, en daar zijn wij bijzonder fier op.”

Einde persbericht

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt