Voka-gebouw 2.0: Voorzitter Karin Van De Velde & CEO Johann Leten graven zelf eerste sleuven

Officiële aftrap van werken aan 'Huis Van de Limburgse Ondernemer'

Voorzitter van Voka – KvK Limburg Karin Van De Velde en gedelegeerd bestuurder Johann Leten hebben eigenhandig het startschot gegeven voor de werken aan het Voka-gebouw aan de Gouverneur Roppesingel in Hasselt. Onder leiding van hoofdaanemer Driesen en architectenbureau UAU collectiv wordt de komende maanden hard gewerkt aan de renovatie van de benedenverdieping en de realisatie van een nieuwbouwruimte tegenover de huidige parking. “We willen als organisatie samen groeien met onze leden. We zijn het daarom verplicht om ook ons gebouw klaar te maken voor de toekomst zodat we onze leden-ondernemingen een nog betere dienstverlening kunnen aanbieden”, aldus Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. Op het einde van het eerste kwartaal van 2024 moeten de werken afgerond zijn.

Zoals het een goede ondernemer betaamt steekt onze gedelegeerd bestuurder Johann Leten zelf de handen uit de mouwen, en graaft hij – onder het toeziend oog van voorzitter Karin Van De Velde – zelf de eerste sleuven op de plek waar begin volgend jaar een volledige nieuwbouwruimte zal staan. In deze nieuwe ruimte worden twee vergaderzalen en een ontmoetingsruimte ondergebracht. Via een doorsteek wordt de nieuwbouw verbonden met het bestaande Voka-gebouw waartussen een binnenkoer met aandacht voor groen wordt aangelegd.

“Voor de realisatie van deze nieuwbouw kiezen we resoluut voor het gebruik van duurzame materialen”, stelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “We zijn immers verplicht om het goede voorbeeld te geven aan onze leden. En dus opteren we maximaal voor de meest recente technieken en installaties in onze bestaande en nieuwe ruimtes die niet alleen functioneel maar ook milieubewust zijn ”, aldus Leten.

Duurzame renovatie

Naast de nieuwbouw wordt ook de huidige benedenverdieping van het hoofdgebouw onder handen genomen. Zo worden de inkom, keuken en zalen op het gelijkvloers afgebroken en heringericht, en komt er ook een extra vergaderzaal. Het licht en geluid worden aangepast in functie van hybride meetings en events. Er worden ook opfriswerken uitgevoerd op alle verdiepingen. Zo krijgen de werkomstandigheden van de medewerkers een upgrade.

“De hoofdaannemer start eerst met de afbraakwerken op het gelijkvloers en de grondwerken van de nieuwbouw. Er zal gelijktijdig gewerkt worden aan de nieuwbouw als aan de benedenverdieping”, stelt Massimo Pignanelli van architectenbureau UAU collectiv. “De bedoeling is om voor de kerstvakantie de uitbreiding windicht op te leveren. De afwerking van het volledige project wordt aan het einde van Q1 2024 verwacht”, aldus Pignanelli.

Bereikbaarheid gegarandeerd

De komende maanden belooft het dus druk te worden aan de Gouverneur Roppesingel. “Maar we zullen altijd bereikbaar blijven voor onze leden en medewerkers”, zegt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg. Zo zal er de nodige bewegwijzering en signalisatie worden aangebracht op de site. “Deze werken zijn noodzakelijk voor onze groei als organisatie. Het huidige gebouw is namelijk al 29 jaar oud. Willen we de komende decennia onze leden en medewerkers een nog betere dienstverlening en werkplek bieden dan is het cruciaal dat we deze stap zetten. Op deze manier bouwen we samen aan onze toekomst en die van onze meer dan 3.200 leden”, besluit de voorzitter.

Einde persbericht

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met