Skip to Content
Voka - KvK Limburg: “Maak werk van coronabarometer”

Voka - KvK Limburg: “Maak werk van coronabarometer”

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité zijn een forse klap voor de event-,cultuur-en vrijetijdsector in Limburg. Voka – Kamer van Koophandel Limburg begrijpt dat er moet ingegrepen worden om de omikronvariant van het coronavirus in te dammen. Sectoren die moeten sluiten moeten nu kunnen rekenen op steunmaatregelen. “Het wordt intussen hoog tijd dat de overheid werk maakt van een coronabarometer zodat we eindelijk weten welke maatregelen wanneer nodig zijn”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

De nieuwe maatregelen van het Overlegcomité komen aan de vooravond van Kerstmis als een domper op de feestvreugde. De beperkingen of sluitingen in de Limburgse event-,cultuur-en vrijetijdsector zijn een opdoffer voor het mentaal welzijn. Veel Limburgse ondernemingen worden getroffen.

“Het is daarom onbegrijpelijk dat we vandaag de dag nog altijd geen coronabarometer hebben”, zegt Johann Leten van Voka – KvK Limburg. Zo’n instrument geeft houvast en zorgt voor voorspelbaarheid. Het huidige ad-hocbeleid stort mensen en sectoren in onzekerheid. Voka – Kamer van Koophandel Limburg vraagt de overheid dringend werk te maken van zo’n, ten laatste voor het einde van de kerstvakantie, waarbij rekening wordt gehouden met de praktische noden van de ondernemingen. Het zal ons toelaten om te leven, te werken en te ondernemen ondanks het virus”

Prikken op de werkvloer

Voor Limburgse bedrijven die verplicht moeten sluiten door deze nieuwe maatregelen zijn gerichte steunmaatregelen nodig. Daarnaast moeten we een versnelling hoger schakelen in de vaccinatiecampagne. Alle zeilen moeten worden bijgezet om de boostercampagne op snelheid te houden. In 7 Vlaamse bedrijven, waaronder staalproducent Aperam in Genk, loopt sinds deze week een proefproject waarbij op de werkvloer wordt gevaccineerd. De eerste resultaten zijn unaniem positief. We mogen niet talmen om de vaccinatie op de werkvloer nu ook bij zoveel mogelijk andere ondernemingen ingang te doen vinden.

Johann Leten, Voka – KvK Limburg: “ Limburgse ondernemingen bewijzen dat ze een betrouwbare partner zijn in het vaccineren van de bevolking, en hun maatschappelijke rol vervullen. Het virus is een taaie klant, maar we hebben met de vaccins een doeltreffend wapen. Hoe meer mensen gevaccineerd worden, hoe beter we als samenleving beschermd zijn. Limburgse bedrijven staan klaar om te helpen.”

 

 

 

 

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt