Skip to Content
Voka – KvK Limburg start handelstraject op met Finland: “In het hoge noorden liggen nieuwe exportkansen voor 2022!"

Voka – KvK Limburg start handelstraject op met Finland: “In het hoge noorden liggen nieuwe exportkansen voor 2022!"

De Limburgse werkgeversorganisatie gaat in 2022 zijn pijlen richten op Finland. Voka - KvK Limburg wil haar Limburgse bedrijven de Finse markt leren ontdekken. De Brits-Limburgse ondernemer in holistische dierenvoeding Linda Gould ziet zo’n traject alvast zitten: “In het hoge noorden liggen de nieuwe exportkansen voor 2022!”

Vorige week ondertekende gedelegeerd bestuurder Hans Maertens van Voka Vlaanderen een partnershipovereenkomst met Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts. Voka Vlaanderen wil de internationalisering versnellen en de groei van de Vlaamse economie naar een nog hoger niveau tillen. In dit kader leert Voka – KvK Limburg in 2022 haar Limburgse bedrijven de Finse markt te ontdekken.

Focus op Finland

“Afgelopen week nog organiseerden wij in samenwerking met Flanders Investment and Trade de week van het internationaal ondernemen, met focus op Finland en de interesse in buitenlandse vooruitstrevende producten en services”, legt Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie en Innovatie. “In 2022 wordt dit gevolgd door een start2export-missie met concrete handelscontacten in Finland. Deze samenwerking is belangrijk voor onze bedrijven, wij moeten laagdrempelig bruggen bouwen, netwerk en kennis uitwisselen. De deelnemers krijgen dus eigenlijk een individueel afsprakenprogramma in Finland met interessante potentiële klanten. Er mogen 15 bedrijven meegaan op deze groepszakenreis. In februari is de kick-off gepland, de intakegesprekken volgen in april en de missie zal plaatsvinden midden september.”

Fouten voorkomen

“De samenwerking tussen Voka en FIT stelt mij in staat om mijn bedrijf in het buitenland efficiënt te laten groeien op manieren die in mijn eentje niet mogelijk zouden zijn”, legt de Brits-Limburgse ondernemer Linda Gould van het Houthalense Emgee Trading, een bedrijf in holistische dierenvoeding, uit. Gould is erg geïnteresseerd in deze nieuwe exportmogelijkheden voor haar bedrijf en onderstreept het belang van de samenwerking tussen FIT en Voka. “In het hoge noorden liggen nieuwe exportkansen voor mijn bedrijf. Initiatieven zoals de ‘Week van Internationaal Ondernemen’ bieden de mogelijkheid om een land zoals Finland snel en grondig te leren kennen. Zowel de sociale, culturele en zakelijke inzichten van FIT, als de lokale expertise geven mij het vertrouwen om nieuwe markten te benaderen en helpen me kostbare fouten te voorkomen."

Douane

"Voka - KvK Limburg zorgt er dan weer voor dat ik klaar ben om zaken te doen met deze nieuwe landen en dat ik voorbereid ben op succes", gaat Gould verder. "Van het evalueren van mijn exportplannen tot het beantwoorden van vragen over douane of het geven van trainingen in verkoop, marketing en logistiek, de ondersteuning van Voka - KvK Limburg is uitzonderlijk goed en altijd afgestemd op mijn behoeften. De samenwerking waarbij de diensten van FIT en Voka samen aangeboden worden, zal leiden tot een grotere groei voor mijn bedrijf.”

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt