Ward Kerkhofs wordt nieuwe voorzitter Jong Voka Limburg 

Ward Kerkhofs wordt op 30 juni 2024 de nieuwe voorzitter van Jong Voka Limburg. Hij neemt de fakkel over van Tineke Kempeneers wiens mandaat dan afloopt. Kerkhofs is nog maar drie jaar actief binnen Jong Voka Limburg maar kent als huidig bestuurslid en opvolger in lijn ​ van het bedrijf APK Group het klappen van de zweep. “De opportuniteit stelde zich om mij in deze rol te zetten, samen met de ondersteuning van het hele bestuur kijk ik er enorm naar uit”, stelt Ward Kerkhofs.

28 jaar jong en in volle doorgroei binnen APK Group in het vak van onder- en bovengrondse bouw. Het ondernemerschap vloeit door de aderen van Ward Kerkhofs die na drie jaar actief te zijn binnen Jong Voka Limburg op 30 juni officieel het stokje overneemt van huidig voorzitter Tineke Kempeneers. “Een mooie uitdaging, waar ik samen met alle jonge ondernemers in Limburg naar uitkijk.” ​

Onder het bewind van de afscheidnemende Tineke Kempeneers zijn enkele initiatieven succesvol gelanceerd. Naast het horeca-netwerk “Chef’s Table” voor jonge ondernemende eigenaars in de horeca is Jong Voka Limburg gestart met “She means Business” voor jonge ondernemende vrouwelijke eigenaars. Daarnaast zagen twee nieuwe Jong Voka Awards het levenslicht waaronder ‘De Mijlpaal’ voor een onderneming dat een bepaalde groeifase behaalt en ‘Straf Ondernemerschap’, waarbij een Jong Voka-lid straf ondernemerschap uitdraagt en symboliseert. ​ ​ “We zijn ondertussen met meer dan 400 leden bij Jong Voka Limburg waardoor we een breed aanbod blijven aanbieden om jonge ondernemers te blijven inspireren”, stelt Tineke Kempeneers. “Daarnaast inspireren we ook de allerjongsten met een nieuw project waarmee Jong Voka Limburg komt, namelijk een voorleesboek voor 4-6 jarigen. Hiermee brengen we het begrip ‘ondernemen’ tot bij de allerkleinsten waar ik persoonlijk enorm trots op ben om dit te kunnen verwezenlijken.”

“Jong Voka Limburg hèt netwerk voor Jonge Eigenaar - Ondernemers”

Bij de aanstelling van Tineke Kempeneers introduceerde ze een nieuwe constructie met ondervoorzitters. “Jong Voka blijft groeien en we zijn allemaal jonge ondernemers, om ons Jong Voka – netwerk verder uit te breiden, maar tegelijkertijd alles ook behapbaar te maken en kwalitatief hoog te houden behoud ik deze constructie waarin Arthur Bukavyn van Asbest Care/Libreco de rol van ondervoorzitter zal vervullen”, aldus Ward Kerkhofs. ​

Gevraagd naar de accenten die hij de komende jaren wil leggen, komt Ward meteen uit bij de hoofddoelgroep van Jong Voka Limburg namelijk de jonge eigenaar – ondernemer. “We merken dat er steeds meer jonge eigenaars zijn en dat er een generatiewissel staat te gebeuren in ondernemend Limburg. Met Jong Voka Limburg willen wij hen hèt platform aanbieden waarnaar ze opzoek zijn met kwalitatieve en inhoudelijke sessies waarbij ze geïnspireerd terug naar hun eigen bedrijven kunnen gaan en werken aan de economische toekomst van morgen, omdat we samen meer weten en samen sterker staan. Enkel zo kunnen we samen ondernemen en samen groeien.”

Einde persbericht

 

 ​ 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Neem contact op met