Skip to Content
Jonathan Holslag: “We moeten durven gaan voor betere groei”

Jonathan Holslag: “We moeten durven gaan voor betere groei”

“Ondernemers moeten verbinders zijn die de behoeften van de samenleving vervullen. Dan zijn we op weg richting betere groei.” Dat vertelde professor internationale politiek Jonathan Holslag op het event Groeiland van Voka – KvK Limburg. Aan de hand van inspirerende keynotes en ondernemersverhalen willen we aantonen dat ook in economisch uitdagende tijden groei op vlak van innovatie, internationalisering en talent mogelijk is. “In elke crisis schuilt een opportuniteit, ook voor onze Limburgse ondernemingen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Stijgende energie-en grondstoffenprijzen, een verstoorde toeleveringsketen en een oorlog op Europees grondgebied. Het is geen fraai wereldbeeld. Groeien als onderneming in deze onzekere economische tijden lijkt dan ook een utopie. Maar dat is het niet, integendeel. Deze crisis is hét uitgelezen moment om als onderneming de stap te zetten om voluit voor het groeiverhaal te kiezen. Dat willen we onze Limburgse ondernemers aantonen tijdens ons event Groeiland.

Met Jo Vanaerdewegh(JNS Betonboringen), Lieven Vanlommel (Foodmaker) en Alexandra Limage (Sprint Transport) kwamen in Kinepolis Hasselt drie boeiende ondernemers aan het woord. Zij getuigden over hoe het voelt om met de voeten in de modder te staan en ondanks een moeilijk economisch klimaat toch te blijven doorgaan. "Als je wil groeien moet je investeren in je eigen mensen én in innovatie", zegt Jo Vanaerdewegh van JNS Betonboringen. "De kracht van je bedrijf ligt voor mij in de menselijkheid en de creativiteit van je onderneming. Een vreemde eend in de bijt zijn zorgt ervoor dat je opvalt, zolang je maar jezelf blijft en de waarden waar jij voor staat implementeert in je eigen bedrijf."

Jo Vanaerdewegh (JNS Betonboringen)
Jo Vanaerdewegh (JNS Betonboringen)

Holslag

De aanwezigen in de Hasseltse bioscoopzaal kregen naast drie inspirerende ondernemersverhalen ook een boeiende keynote van Jonathan Holslag voorgeschoteld. De politicoloog en professor internationale politiek aan de VUB sprak er uitvoerig over de impact van de oorlog in Oekraïne op onze economie en onze samenleving. “De opeenvolging van crises doet ons geen goed, maar we moeten dit aanvaarden. Maar in elke crisis schuilt een kans die we met beide handen moeten grijpen. Zo moeten we een collectieve inspanning leveren – burgers, bedrijven en politici – om te gaan naar meer energieonafhankelijkheid, een beter veiligheidsbeleid en een duurzame industrialisering. Alle troeven zijn aanwezig in Limburg om voor betere groei te gaan, alleen moeten we als samenleving strijdbaar zijn om hier vol voor te gaan.”

Jonathan Holslag, politicoloog
Jonathan Holslag, politicoloog

Tegengas

Met het event Groeiland wil Voka – KvK Limburg de aandacht vestigen op het groeiverhaal van Limburgse bedrijven. Want zonder gezonde groei krijgen onze kinderen en kleinkinderen niet de welvaart die ze nodig hebben en verdienen. “In de huidige economische context is groeien allesbehalve vanzelfsprekend, maar niet onmogelijk”, benadrukt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Met evenementen als deze willen wij onze ondernemers en hun medewerkers aantonen dat we samen tegengas kunnen bieden aan de uitdagingen waar we voor staan. Door net nu in te zetten op innovatie, internationalisering en talent kunnen onze bedrijven van deze crises echt een opportuniteit maken. Met Voka – KvK Limburg vinden ze alvast een trouwe partner om samen voor deze ommekeer te zorgen.”

 

Einde persbericht

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt