Limburgse bedrijven zien einde aan vergunningenstop

Limburgse bedrijven zien einde aan vergunningenstop

Voka – KvK Limburg is opgelucht dat het stikstofdecreet eindelijk is gestemd door het Vlaams Parlement. Hiermee is een ontzettend belangrijke horde genomen in de aanpak van het stikstofprobleem in Vlaanderen en Limburg. We zijn tevreden met de verantwoordelijkheidszin die de ​ Vlaamse parlementsleden van de meerderheid en de Vlaamse regering aan de dag hebben gelegd. Alle economische actoren – van industrie, bouw- en landbouwbedrijven – hebben weer zicht op een voorspelbaar vergunningenkader. De stikstofreductie in alle sectoren kan nu op een gestructureerde wijze worden gerealiseerd. In het goedgekeurde decreet blijft het cruciale onderscheid tussen NOx en ammoniakemissies overeind.

“We hebben deze week nog gezien dat het ontbreken van een stikstofkader een grote belemmering vormt voor de economische ontwikkeling in Limburg. Met deze goedkeuring is de vergunningenstop die Vlaanderen en Limburg al maanden teistert nu voorbij. De stemming van het stikstofdecreet is een moment van immense opluchting. Investeerders en ondernemers hebben weer zicht op voorspelbaarheid en een voldoende mate van rechtszekerheid. Deze juridische oplossing voor het stikstofprobleem zal geen schoonheidsprijs winnen. Maar het is vandaag het hoogst haalbare. Elk alternatief zou de Limburgse economie met een onoverzienbare schade opzadelen. Er moest nu gehandeld en gestemd worden”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg
Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg

Vragen over het stikstofdecreet

Wat betekent het stikstofdecreet concreet voor onze Limburgse ondernemingen? Wat met lopende vergunningsaanvragen? Voka – KvK Limburg informeert zijn leden via webinars in de komende dagen en met een praktische en voor iedereen toegankelijke FAQ op onze website.

https://www.voka.be/nieuws/stikstofdecreet-wat-je-moet-weten-als-bedrijf

Einde persbericht

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt