Skip to Content
Nieuw bedrijventerrein biedt duurzame opportuniteiten

Nieuw bedrijventerrein biedt duurzame opportuniteiten

In Lanaken komt er een nieuw watergebonden bedrijventerrein van 11 hectaren. De Limburgse ministers Demir en Peeters nemen samen met burgemeester Mario Keulen en De Vlaamse Waterweg, het voortouw om de industriezone Europark uit te breiden aan de flank van het Albertkanaal. “We zetten met de realisatie van dit nieuwe bedrijventerrein een belangrijke stap richting duurzaam transporteren wat een opportuniteit is voor lokale ondernemingen.”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

De ontwikkeling van 11 hectaren aan watergebonden bedrijventerreinen aan het Albertkanaal werd gepland in het kader van Economisch Netwerk Albertkanaal (ENA). Een cruciale factor opdat lokale ondernemingen de omschakeling van goederentransport naar waterwegtransport kunnen maken. “In het verleden werden er reeds twee watergebonden bedrijventerreinen geschrapt. Het nieuwe alternatief in Lanaken is een goede zaak en geeft lokale bedrijven extra ruimte, maar deze bijgekomen ruimte weegt nog steeds niet op tegen het verlies van de sites Munsterbos en Zolder-Lummen Zuid”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Eerder kwam de Vlaamse regering terug op haar fiat over de watergebonden bedrijventerreinen in Munsterbos en Zolder-Lummen Zuid. De ontwikkeling van dit nieuwe watergebonden bedrijventerrein was voorzien binnen een termijn van tien jaar. De betrokken partijen hebben echter beslist om er vaart achter te zetten en zijn onderling overeengekomen om het terrein in een snel tempo te realiseren. Het gaat om een gezamenlijke beslissing van de gemeente Lanaken, Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister en voorzitter van het ENA Zuhal Demir (N-VA), en De Vlaamse Waterweg, de beheerder van de Vlaamse bevaarbare waterwegen.

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt