Skip to Content
Versoepelingen maken nieuwe start mogelijk

Versoepelingen maken nieuwe start mogelijk

Voka – Kamer van Koophandel Limburg vindt het logisch dat de coronamaatregelen vanaf september worden versoepeld en dat de telewerkaanbeveling wordt geschrapt. “Het is een goede zaak dat de arbeidsorganisatie opnieuw bij de werkgevers zal liggen. Het komt hen toe om daarover afspraken te maken samen met hun medewerkers”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Vanaf september maken we met de hele samenleving een nieuwe start. Het onderwijs kan weer volwaardig lesgeven, werknemers kunnen weer collega’s ontmoeten en op de werkvloer werken. De cultuur- en evenementensector kan met de nodige maatregelen quasi weer op volle capaciteit draaien, de horeca ziet veel beperkingen wegvallen en ook de sectoren die het langst gesloten bleven krijgen een concreet zicht op heropening. Eind september kunnen alle maatregelen achter de rug zijn”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Telewerk

Vanaf 1 september laat de overheid elke aanbeveling rond telewerk los, een logisch gevolg van de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen. Dat betekent echter nog niet dat telewerk zal verdwijnen. “Het is een goede zaak dat de arbeidsorganisatie opnieuw bij de ondernemingen zelf komt te liggen. Zij zullen er alles aan doen om de werkplekken veilig en gezond te houden. De economie groeit weer, de orderboeken van de bedrijven staan weer vol, we hebben onze werknemers nodig in de allerbeste omstandigheden om samen verdere groei mogelijk te maken”, vervolgt Johann Leten.

Resterende maatregelen

​We zetten vandaag weer een nieuwe stap in de normalisering van het maatschappelijk en economisch leven. “We rekenen er op dat eind september alle resterende maatregelen zullen afgebouwd worden en dat de federale crisisaanpak overgaat naar de regio’s, provincies en gemeenten. Daarmee zal een einde komen aan deze zware gezondheidscrisis met grote gevolgen”, besluit Leten.

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt