Skip to Content
Voka – KvK Limburg is tevreden met versoepeling quarantaineregels op school

Voka – KvK Limburg is tevreden met versoepeling quarantaineregels op school

Voka – Kamer van Koophandel Limburg is opgelucht dat de ministers van Volksgezondheid en Onderwijs het licht op groen hebben gezet voor de versoepeling van de quarantainemaatregelen in het onderwijs. “We zijn op deze nagel blijven kloppen want het was een onhoudbare situatie voor de scholen én onze Limburgse bedrijven”, zegt gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg Johann Leten.

De omikronvariant van het coronavirus zorgt al voor een grote personeelsuitval in onze Limburgse ondernemingen. Uit de recente corona-enquête van Voka – KvK Limburg blijkt dat gemiddeld 6 procent van de medewerkers afwezig is door een coronabesmetting of een quarantaine. In normale periodes bedraagt het aantal afwezigen door ziekte gemiddeld gesproken zo’n 2 procent. “Daarbovenop zagen Limburgse bedrijven onverwacht extra medewerkers uitvallen door de quarantaineregels in het onderwijs”, zegt Johann Leten.

De vernieuwde quarantaineregels houden onder meer in dat alleen kinderen die besmet zijn of coronasymptomen vertonen moeten thuisblijven. Een klas moet ook niet langer in quarantaine wanneer minstens vier leerlingen besmet zijn. “Deze aangepaste maatregelen zullen niet alleen de scholen, maar ook de bedrijven meer ademruimte geven”, zegt Johann Leten. “Intussen blijven we steden en gemeenten oproepen om mee te voorzien in noodzakelijke opvang. Ze kunnen daarbij gebruik maken van de subsidieregeling die de Vlaamse overheid daarvoor in het leven heeft geroepen.”

 

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt