Voka Zomerstages: Limburgse politici draaien één dag mee bij Limburgse ondernemingen

Voka Zomerstages: Limburgse politici draaien één dag mee bij Limburgse ondernemingen

Ook deze zomer slaat Voka – KvK Limburg opnieuw de brug tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. In heel Vlaanderen trekken 124 politici op Voka Zomerstage. Met 23 stages in Limburg ontvangt onze provincie de meeste politieke deelnemers, onder wie ook eerste minister Alexander De Croo die eind augustus aan de slag zal gaan bij een Limburgse onderneming. Tijdens een Voka zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een Limburgse onderneming. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters geeft de officieuze aftrap in Limburg bij Group Bruno in Bilzen. De zomerstages lopen heel de zomer lang tot midden september.

Als medewerker in de Bruno Foodcorner in Bilzen krijgt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters de belangrijke taak om pizza’s te bakken voor de klanten. Ook een rondleiding op de site en een gesprek over het ondernemersverhaal van het bedrijf staan op de planning.

“Group Bruno is een van de sterkst groeiende bedrijven in Limburg. Het familiebedrijf heeft van (groene) energie hun corebusiness gemaakt en zetten duurzaamheid centraal in hun toekomstvisie. Naast laadpalen voor e-bikes werkt Group Bruno aan al haar service stations ook aan de uitrol van laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Zo dragen ook zij bij aan een uitgebreid laadinfrastructuur netwerk in Limburg. Group Bruno is in haar 35-jarig bestaan altijd blijven groeien en innoveren en stelt ondertussen meer dan 650 werknemers te werk. Het was dan ook heel leerrijk om tijdens de Voka Zomerstage een dag mee te draaien in deze Limburgse onderneming en meer te weten te komen over hun activiteiten, bezorgdheden én ambities”, aldus Vlaams minister Lydia Peeters.

“We willen van de zomermaanden gebruikmaken om bruggen te slaan tussen de politiek en de bedrijfsvloeren. Politici kunnen zien, horen en ervaren waar ondernemers van wakker liggen. De Voka zomerstages zorgen voor een verfrissende kijk op ondernemen in Vlaanderen en Limburg. We zijn blij dat we een recordaantal deelnemers hebben kunnen overtuigen met daarbij ook Franstalige politici en Europese parlementsleden”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Met 124 deelnemende politici overschrijden de Voka zomerstages het record van vorig jaar, toen gingen 117 politici op stage. ​ De deelnemers aan de stages komen uit het Vlaams parlement (61), de Kamer (31), het Europees parlement (3) en het Brussels parlement (9). Ook de premier, 7 federale regeringsleden, 6 Vlaamse ministers, 1 Brusselse minister en 5 partijvoorzitters maken deze zomer hun agenda vrij om een stage te volgen op de werkvloer.

Geïnteresseerd om verslag uit te brengen van een Voka zomerstage in Limburg? Contacteer ons.

Einde persbericht

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden-ondernemingen. Gesteund door de hele Voka-organisatie wil ze als een neutrale, private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Met meer dan 3.100 leden is het goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in Limburg.

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt